I Nederlands trenerteam – Larvik

I Nederlands trenerteam

Lene Rantala og Helle Thomsen møtes i eliteserien når Larvik og Molde spiller mot hverandre, men i de internasjonale ukene skal de sammen gjøre Nederland bedre.

Lene Rantala blir nemlig målvaktstrener for det nederlandske landslaget. Dette kommer i tillegg til trenerjobben i Larvik Håndballklubb.

Blir de nederlandske målvaktene så gode at de skal stoppe Norge (eller Danmark) i mesterskap?

– Jeg sa til Helle at det blir litt vanskelig, for jeg er norsk i hodet og dansk i hjertet. Hvor skal jeg ha Nederland? Jeg tenker at uansett hvor man er på jobb så gjør man det best mulig. Hvis Nederland ikke møter Norge eller Danmark, så holder jeg med Norge og Danmark som jeg pleier. Den dagen vi eventuelt står overfor hverandre må jeg selvfølgelig gjøre jobben min. Det er sånn det er, da må vi legge alle andre følelser til side, sier Rantala til larvikhk.no.

Jobbet med flere

Den danske tidligere toppmålvakten er ikke ukjent med å jobbe på flere fronter. Tidligere har hun jobbet med LK90 (spillere født 1990/91) og senest i sommer var hun med LK98 (spillere født 98/99) i mesterskapet i Ungarn, der Geir Oustorp var i trenerteamet. Nå var planen at hun skal jobbe med LK02, der tidligere Larvik-spiller Tonje Larsen og Tore Johannessen er i trenerteamet. Men først kommer altså jobben for Nederland.

Den gylne 90/91-årgangen har gitt oss spillere som Nora Mørk, Thea Mørk, Stine Bredal Oftedal, Veronica Egebakken Kristiansen, Amanda Kurtović, Silje Solberg og Sanna Solberg.

Det var i sommer Helle Thomsen ville ha med Lene Rantala i det nederlandske trenerteamet, og etter hvert kom den formelle forespørselen fra forbundet.

– Det kunne vært spennende, men jeg skal egentlig noe annet, svarte Lene. Hun måtte gå en avklaringsrunde både med Larvik og LK02 før hun kunne takke ja til tilbudet.

– Det er jo ingen kamper med Larvik i de internasjonale ukene og Geir Oustorp synes jeg skulle ta den muligheten. Det vil være bra både for Larvik og meg, sier hun.

Nå har hun kontrakt med Nederland til januar, like lenge som Helle Thomsen.

Første samling 24. september

Lene Rantala har den høyeste trenerutdannelsen i Norge, trener 4, og er EHF Master Coach. I tillegg begynner hun på topputdanningen for målvaktstrenere neste uke. Det er NHFs høyeste utdanning for målvaktstrenere på toppnivå.

Første samling med Nederland er den internasjonale uken 24.–30. september. Deretter er det kun én uke i november før EM i Frankrike, så det blir viktig å jobbe intensivt.

Da Larvik spilte treningskamp mot Molde i forrige uke, benyttet de to trenerne anledningen til å snakke litt om opplegget og rollefordelingen.

– Jeg har ikke fått sett så mye på målvaktene foreløpig, men jeg har fått med meg et par kamper med Tess Wester. Målsetting er at de nederlandske målvaktene skal utvikle seg videre på alle nivåer, både teknisk, taktisk og mentalt, sier Larviks danske trener.