Jublet for seier – Larvik

Jublet for seier

Larvik Håndballklubb kunne juble for seier 28-21 i eliteseriens første kamp, borte mot Byåsen onsdag kveld.

Gjestene fra Larvik ledet 4-0 da hjemmelaget fikk sin første scoring etter snaut ni minutter. Byåsen kom seg opp i ryggen på Larvik og var kun ett mål bak i løpet av 1. omgang, men inn mot pause økte Larvik igjen. De rød/hvite var oppe i seks måls ledelse, men ved sidebytte ledet Larvik 15-11.

I 2. omgang var det større forskjell på lagene. Begge lag hadde gode målvakter, men Byåsen skjøt dårligst. Dermed klarte Larvik å holde på en klar ledelse. Til slutt ble det seier 28-21.

Dette er Larviks 27. sesong i eliteserien, noe som betyr at klubben har vært med i nokså nøyaktig halvparten av sesongene på øverste nivå siden seriespillet for kvinner ble innført i 1967.

Larvik startet sesongen med det 90. møtet (alle turneringer inkludert) mot det laget klubben har møtt suverent flest ganger. Av lagene som i dag spiller i eliteserien, har kun dagens motstander Byåsen spilt flere sesonger sammenhengende på høyeste nivå.

De to klubbene er de to beste på Adelskalenderen, en samlet tabell for alle sesongene i norsk eliteserie. Historisk sett skiller det kun to poeng mellom klubbene, selv om Byåsen har spilt 132 kamper flere enn Larvik på det øverste nivået i norsk håndball.

Målscorere for Larvik: Mari Molid 8 (2), Hege Løken 5, Mathilde Rivas-Toft 4, Tonje Roth Berglie 4, Emilie Christensen 3, June Andenæs 2, Mari Finstad Bergum 1, Martine Wolff 1.