Best gjennom tidene – Larvik

Best gjennom tidene

Larvik Håndballklubb sikret seier 28-26 i en unødig jevn avslutning mot Fredrikstad. Seieren gjorde at Larvik klatret opp som Norges beste håndballklubb noensinne på kvinnesiden.

Byåsen tapte sine to første kamper denne sesongen, og fikk sitt første poeng etter uavgjort borte mot Rælingen søndag kveld. Det hjalp ikke, for Byåsen har dermed tapt fem poeng på sine tre første kamper og det var det som skulle til for at Larvik gikk forbi.

Riktignok har Larvik spilt en kamp mer enn trønderne og sesongen er ikke ferdig, men når lagene tar landslagspause skjedde det et historisk skifte i norsk kvinnehåndball. Larvik gikk forbi Byåsen og til topps på adelskalenderen for første gang. Det betyr at Larvik sammenlagt har tatt flere poeng i eliteserien enn noen annen klubb i Norge siden seriespillet på kvinnesiden startet i 1967!

Det er selvfølgelig Larviks 19 seriegull som har lagt grunnlaget for at laget tok steget til topps denne septemberkvelden.

Da Larvik Håndballklubb hadde spilt sin første sesong i eliteserien lå Vestar på topp. Etter første sesong var Larvik nummer 18 av de 36 klubbene som til da hadde spilt i eliteserien. Larvik nådde topp 10 i 2000, topp 5 i 2007 og topp 3 i 2011. Byåsen overtok tronen fra Nordstrand i 2012 og siden 2013 har Larvik ligget på plassen bak.

Emilie Christensen var banens beste mot Fredrikstad, som lover bra foran rekruttkampene hun og Mathilde Rivas-Toft skal spille. Neste klubbkamp er NM-kampen mot Sola 3. oktober.

Målscorere for Larvik: Mari Molid 7 (3), June Andenæs 5, Emilie Christensen 5, Guro Ramberg 3, Maria Hjertner 3, Tonje Roth Berglie 2, Mari Finstad Bergum 1, Mathilde Rivas-Toft 1, Martine Wolff 1.