Sola slo ut Larvik! – Larvik

Sola slo ut Larvik!

Det sto om kvartfinale da Larvik for første gang i historien ble slått ut av et 1. divisjonslag i NM. Sola vant 28-25. Larvik har ikke forsvunnet ut av NM i 4. runde siden klubben ble stiftet.

Det ble dermed ingen optimal opplading foran Champions League, som er neste oppgave for Larvik, før toppkampen mot Vipers venter i serien om en uke.

Åsenhallen er tydeligvis ikke et sted Larvik-spillerne trives lenger. Laget tapte i serien her forrige sesong, et tap som bidro til at seriegullet glapp. Nå sto de gulkledde for nok en sensasjon mot Larvik.

Larvik scoret sitt første spillemål i kampen først etter et kvarters spill. Riktignok hadde Mari Molid send gjestene i ledelsen 1-0 på straffe, men Sola ledet allerede 5-1 da Maria Hjertner satte inn Larviks første spillemål.

Sola ledet med 4-5 mål resten av omgangen og var på det meste oppe i seksmåls-ledelse 13-7 fem minutter før pause.

Larvik reduserte til 12-15 i begynnelsen av 2. omgang, men tre effektive kontringer fra Camilla Herrem sendte Sola opp i seks mål igjen. Hjemmelaget, som har ambisjoner om å rykke rett opp i eliteserien igjen, ledet med seks-sju mål gjennom brorparten av omgangen.

Larvik fikk redusere til tre mål mot slutten av kampen, men gjorde totalt sett en pinlig dårlig innsats i cupkampen. De var aldri i nærheten av å vinne cupoppgjøret.

Mari Molid ble kåret til Larviks beste spiller i kampen.

Målscorere for Larvik: Mari Molid 8 (3), Mathilde Rivas-Toft 3, Martine Wolff 3, Maria Hjertner 3, Emilie Christensen 3, Mari Finstad Bergum 2, Sara Møller 1, June Andenæs 1, Tonje Roth Berglie 1.