Befriende seier – Larvik

Befriende seier

Larvik Håndballklubb vant 23-22 over Budućnost i sesongens første hjemmekamp i Champions League.

Laget har slitt med å få ut potensialet sitt i de siste kampene, og det har irritert dem.

– Vi har klart å korte ned de dårlige periodene, og i dag var det kjempebra innsats fra alle. Vi har jobbet med oss selv de siste dagene. Det var deilig, sier Mari Molid. Hun var viktig for dagens seier med sine ni scoringer.

– Tapene har irritert oss veldig. Vi har spilt deler av de forrige kampene bra, men så har vi falt helt gjennom, mens i dag knakk vi ikke og klarte å komme tilbake.

Larvik Håndballklubb ledet nemlig 12-8 seks minutter før pause, men da lagene byttet side sto det likt på 12-12.

Helt bakerst fulgte Guro Rundbråten det nervepirrende oppgjøret, som ble jevnt resten av kampen.

– Som målvakt har du litt tid til å stå og tenke når laget er i angrep og det var en nervepirrende kamp hele veien. Jeg blitt også tryggere i mål når de jobber så godt foran meg når vi er i forsvar, sier hun.

– De skal ha mye av æren for seieren i dag. Nå har vi hatt tre tøffe kamper der vi ikke har fått ut potensialet vårt, og når vi klarer det i en så jevn kamp som i dag, det betyr mye for oss, sier banens beste spiller, Guro Rundbråten.

Lagene møtte hverandre i Champions League-finalen i 2014/15. Budućnost har også vært gjennom et generasjonsskifte. For tredje gang i karrièren er Katarina Bulatovic i Budućnost. Samtidig er Andjela Bulatovic og målvakt Marina Rajcic tilbake i klubben. I klubbens 70. år er målet nok en gang Final 4.

Odense–Metz spilles søndag.

Målscorere for Larvik: Mari Molid 9, Mathilde Rivas-Toft 4, Emilie Christensen 4, Guro Ramberg 2, Martine Wolff 2, June Andenæs 1, Tonje Roth Berglie 1.