Kun én Larvik-spiller – Larvik

Kun én Larvik-spiller

Hvilke spillere som skal forsvare EM-gullet i desember tas ut 6. november. Kun én Larvik-spiller er aktuell for uttaket. Det ble klart da EHF tirsdag offentliggjorde bruttotroppene.

Emilie Christensen er eneste Larvik-spiller på lista. Hun kom inn på landslaget som en av overraskelsene ved VM-uttaket for et år siden, men siden i sommer har hun ikke vært med på landslagets aktiviteter.

Thorir Hergeirsson sa ved uttaket for et år siden at de hadde fulgt henne siden hun var i Glassverket, og trakk frem hennes gode blikk for spillet, gode fysikk og at hun kan spille begge veier. Hun er en spennende type og en spiller for fremtiden, sa Hergeirsson den gang.

Verken Mari Molid, Mathilde Rivas-Toft, Maria Hjertner eller Hege Løken, som har vært aktuelle for landslaget eller rekruttlandslaget det siste året, er aktuelle.

TV 2-ekspert Bent Svele savner Mari Molid i bruttotroppen.

Larvik Håndballklubb har hatt spillere på landslaget ved alle mesterskap siden 1992, med unntak av 1998. Den sesongen representerte Tonje Larsen Viborg. 6. november får vi svaret på om Larvik fortsatt er representert eller som det for første gang på 20 år vil presenteres en mesterskapstropp uten Larvik-spillere.

I bruttotroppen finner vi imidlertid kommende Larvik-spiller Heidi Løke og flere tidligere Larvik-spillere. Både Stavern-jenta Vilde Ingeborg Johansen, Thea Mørk, Amanda Kurtović, Sanna Solberg, Emily Stang Sando, Linn Jørum Sulland og Jeanett Kristiansen er aktuelle for Frankrike-EM.

Lene Rantala skal til EM for Nederland, og er satt opp som Helle Thomsens assistenttrener i bruttotroppen som er meldt inn til EHF.

Håndballjentene spiller Møbelringen Cup i Telenor Arena 22.–25. november. EM spilles i Frankrike 30. november–16. desember. Norge spiller sine innledende kamper i gruppe D, som spilles i Brest.

Se alle bruttotroppene til EM