14 år siden sist – Larvik

14 år siden sist

Larvik tapte 15-28 i seriekampen for Tertnes i Bergen tirsdag kveld. Det er første gang på 14 år Larvik tapte i Bergen og det største nederlaget mot klubben i vest noensinne.

Mathilde Rivas-Toft var tilbake etter smellen mot Metz i helgen, men resten av laget var over hodet ikke klare da fløyta gikk for kamp i Haukelandshallen.

I det 80. oppgjøret mot Tertnes (alle turneringer inkludert) endte det i det verste tapet Larvik Håndballklubb har opplevd i Bergen. Differansen på 13 mål er ett mer enn 20-32-tapet 29. april 2004. Reglene er litt annerledes nå, men den gangen gjaldt det også serien. En mulig plass i Champions League sesongen etter glapp den kvelden.

Onsdag kveld kan Storhamar med seier over Rælingen i Marikollhallen overta 2. plassen i serien før nyttårshvilen. Vi må presisere at det er 14 serierunder igjen, men for å minne om sesongens nye regler går direkteplassen i Champions League til sluttspillvinneren, mens seriemesteren denne sesongen får det som historisk har vært kvalifiseringsplassen.

Larvik scoret tre mål på kampens første ti minutter, men så varte det nye ti minutter før det fjerde kom. Tertnes hadde fire strake tap bak seg i eliteserien, men etter 23 minutter ledet de blå 13-5. Heldigvis ble det bedre for Larvik de siste minuttene før pause og lagene byttet side på 13-8. Gjestene klarte dessverre ikke å følge opp etter pause og til slutt ble det altså rekordsifre.

Nå er siste oppgave i 2018 den betydningsløse bortekampen mot Budućnost i Champions League søndag.

Målscorere for Larvik: Mari Molid 5, June Andenæs 3, Mathilde Rivas-Toft 2, Karoline Lund 2, Emilie Christensen 2, Sara Møller 1.