Oppreisning tross tap – Larvik

Oppreisning tross tap

Larvik Håndballklubb reiste seg igjen etter tapet for Tertnes, selv om det ble tap 25-26 for Budućnost i den siste kampen i Champions League for denne gang.

Maria Hjertner kom innpå i sluttminuttene og utliknet til 25-25 sekunder før slutt, men hjemmelaget scoret på straffe og vant.

I en betydningsløs kamp rent sportslig misbrukte hjemmelaget tre av de fire første straffekastene. Uten Milena Raičević ledet hjemmelaget likevel 5-4, men så tok Larvik over. Gjestene brukte bare en halvtime i ærverdige Moraca på å score like mange mål som mot Tertnes i midtuka.

Larvik ledet 16-13 til pause og sju minutter ut i 2. omgang økte Mari Molid til Larvik-ledelse 19-15. Mari Molid var sentral for gjestene i oppgjøret, men fra 19-15 gikk det ti minutter før neste Larvik-scoring og vertene scoret åtte i mellomtiden.

Da det så ut til å gå mot kollaps for gjestene og en enkel hjemmeseier, kjempet Larvik-jentene seg inn i kampen igjen. Åtte minutter før slutt var hjemmelaget kun ett mål foran, 23-22.

Larvik Håndballklubb gikk ut av 2018 med en pangavslutning som både sier noe om ambisjonene og hva som allerede bor i laget. Når jentene får hevet bunnivået og viser seg frem som de gjorde i 50 minutter mot Budućnost blir det spennende å se hva de kan utrette.

Dagens kamp var det 17. møtet mellom to av de kun tre klubbene i Europa som har over 200 kamper i Champions League, men som begge opplevde en voldsom utskiftning i spillerstallen for to år siden. Igjen vant lagene hver sin kamp, slik at det står åtte seiere til hvert lag og en uavgjort mellom dem.

Larvik avsluttet kalenderåret 2018 med tap i de fire siste kampene. Forrige gang klubben tapte fire kamper på rad var i den første sesongen i eliteserien i mars 1993. Den gang kom de tilbake og vant kvalifiseringskampene. Denne gang avsluttet klubben den 20. sesongen i Champions League med 50 minutters bra spill mot europeisk toppmotstand.

Første oppgave etter nyttår blir i EHF Cup, der det venter seks nye kamper mot europeisk motstand. Trekningen for gruppespillet foregår torsdag 22. november.

Målscorere for Larvik: Mari Molid 8, June Andenæs 4, Sara Møller 3, Mathilde Rivas-Toft 2, Maria Hjertner 2, Emilie Christensen 2, Mari Finstad Bergum 1, Hege Løken 1, Karoline Lund 1, Martine Wolff 1.