«Linka» legger opp – Larvik

«Linka» legger opp

Linn-Kristin Riegelhuth Koren har bestemt seg for å legge opp. Etter 16 sesonger i Larvik-drakta er en fantastisk karrière for en av verdens beste håndballspillere over.

Larviks kontinuitetsbærer og suverene toppscorer gjennom tidene blir dermed stående med 3407 scoringer på sine 591 kamper med nummer 11 på drakta.

– Alle gode ting tar slutt en dag og jeg kjenner at dette er rett tidspunkt for meg å starte noe nytt. Håndball har vært en stor del av livet mitt, men når en dør lukkes så åpnes andre med nye muligheter, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

– På vegne av styret og administrasjonen i Larvik HK vil vi takke for en formidabel innsats for klubben gjennom veldig mange år. Linn-Kristin har vært en inspirasjon for mange av våre sponsorer, frivillige og ikke minst oss i administrasjon og i styret. Hun har definitivt vært en av grunnene til at vi ønsker å være med på laget. Vi ønsker Linka all mulig lykke inn i fremtiden, sier styreleder Cathrine Svendsen og daglig leder Petter Belsvik i Larvik HK.

34-åringen ble av IHF kåret til verdens beste håndballspiller i 2008. I 2012 var hun en av tre spillere som var regjerende mester i alt samtidig (OL, VM, EM, Champions League, nasjonal serie, cup og sluttspill).

I februar 2017 ga den doble olympiske mesteren seg på landslaget. I løpet av 15 år fikk hun oppleve totalt åtte gull, to sølv og to bronse med flagget på brystet. Hun ble også tatt ut på All Star Team i EM 2008 og VM 2009.

På landslaget scoret hun 971 mål på 279 landskamper. Det er nest flest mål gjennom tidene, men i klubb er hun suveren toppscorer. 3407 mål er nesten dobbelt så mange som neste på lista.

Med Larvik har hun vunnet 40 titler – Champions League, Cupvinnercupen (to ganger), 13 seriemesterskap, 12 NM-titler og 12 sluttspilltitler. Med FCK ble hun dansk pokalmester (cupvinner) i 2010.

Hun ble skytterdronning i eliteserien i 2005/06 og 2006/07. I sistnevnte sesong ble hun tidenes toppscorer i eliteserien med 221 mål. Linka ble kåret til årets spiller i eliteserien 2006/07 og har vært på årets lag fem ganger.

– Det har vært en uforglemmelig reise hvilket har gitt meg både minner og vennskap for livet. Jeg er stolt over alt jeg har oppnådd og hva vi har fått til, og jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har bidratt og gjort dette mulig. Jeg har vunnet alt som kan vinnes både med klubb- og landslag, men det som betyr mest nå er mine små gull hjemme, sier tobarnsmoren.

– Det er veldig synd for oss, vi hadde trengt hennes rutine og erfaring. Men vi har full forståelse for hennes avgjørelse, sier Larvik-trener Geir Oustorp.

Linkas siste kamp var 24. september 2017 mot Glassverket. Foto: Svein André Svendsen