En av de største – Larvik

En av de største

– Hun har vært helt unik i håndballsammenheng, med alt hun har oppnådd. I Larvik satte hun et veldig tydelig stempel etter seg. Hun har vært en av de største, sier Tor Odvar Moen om Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Denne uken kom beskjeden om at Linka legger opp etter 16 sesonger i Larvik-drakta. 24. september 2017 var sist hun var i aksjon i den rød/hvite drakta. Hun var gravid med barn nummer to.

Vi har snakket med to av trenerne i klubben som har trent henne lengst, Tor Odvar Moen og Ole Gustav Gjekstad.

– Etter et par år i Larvik-drakta sa Linka at hun hadde vært litt «redd» for meg da hun kom som en litt smånervøs 18-åring. Hun hadde spilt for juniorlag som hadde spilt mot de lagene jeg hadde trent. Jeg tror hun synes jeg så veldig aggressiv og gæren ut, minnes Moen.

Fra debutsesongen. Foto: Svein André Svendsen

Han trekker også frem en episode som var typisk for Linka.

– Hun var ny på landslaget mens hun fortsatt holdt junioralder i klubben. Jeg husker at hun kom omtrent rett fra landslagssamling til en NM-runde i junior og var like giret der. Det var full spiker hele tida og hun prøve å være så god som mulig uansett. Det er et godt bilde på hvordan hun har drevet seg.

– Hun har vært hundre prosent seriøs og dedikert hele tida. Fra hun var 18 til hun spilte sin siste kamp som 33–åring har hun vært opptatt av nye detaljer hele tiden. Hun har aldri stoppet. Det er nok noe av det som har gjort at hun har holdt seg i gang på det nivået hun gjorde. Da hun ble gravid med barn nummer to var hun faktisk suveren toppscorer i eliteserien, og det sier litt om hvordan hun har holdt trykket oppe. Det har vært fantastisk artig å jobbe med Linka, hun har betydd mye for klubben og laget. Evnen til hele tiden å ville videre er en veldig god egenskap når man er toppidrettsutøver, sier Moen.

Til sammen har det utgjort en helt utrolig håndballkarrière, det er det ikke noe tvil om, sier Moen.

Linka, Heidi Løke og Ruhne Nilssen i Skagerak med Champions League-troféet i Pamplona. Foto: Svein André Svendsen

Ole Gustav Gjekstad er imponert over hvordan Linka klarte omstillingen fra bak- til kantspiller.

– Hun har alltid vært veldig målbevisst og ærgjerrig i forhold til å få resultater. Hun har vært flink til å trene. Hun har hatt en karrière der hun delvis har vært bakspiller og delvis kantspiller. Hun klarte å ta den omstillingen bra, selv om teknikken ikke satt helt i starten. Da Linka kom til Larvik og var relativt ung spilte vi semifinale i Champions League mot Krim. Den gang slapp de henne fra kanten, men hun jobbet knallhardt med teknikken og allerede året etter var hun veldig sikker. Hun jobbet jevnt og trutt med det og ble til slutt en av verdens beste. Det har vært veldig imponerende hvordan hun har jobbet veldig bevisst med den rolleendringen. Det var spesielt på landslaget kantrollen var mest aktuell, og etter hvert utviklet hun seg til å bli en kantspesialist, sier han.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren vant alt som kunne vinnes med klubb- og landslag. Samtidig tok hun utdannelse.

– Hun har også vært veldig målbevisst på det hun har gjort på utsiden av banen. Hun har vært flink til å skaffe seg utdannelse ved siden av håndballen. Ikke bare én, men flere. Hun har hatt ganske stor arbeidskapasitet, sier Ole Gustav Gjekstad.

Nå er det familie og nye utfordringer som venter Larviks nummer 11. Larvik Håndballklubb takker for innsatsen gjennom alle år og ønsker lykke til!

Foto: Svein André Svendsen