Endringer i E-cup vedtatt – Larvik

Endringer i E-cup vedtatt

Hovedstyret i EHF har i helgens møte i Paris vedtatt de tidligere foreslåtte endringene i klubbturneringene fra 2020/21-sesongen.

De 16 lagene i Champions League deles nå i to grupper à åtte lag. Det spilles ingen kvalifisering. De to beste i hver gruppe går direkte til kvartfinaler, mens lagene 3–6 i de innledende gruppene skal gjennom en utslagsrunde før kvartfinalene. De to siste lagene fra gruppespillet ryker ut av turneringen.

Etter kvartfinalene avgjøres Europas gjeveste klubbturnering i en Final 4, som i dag, men blir flyttet fra midten til slutten av mai. Alle nasjonale serier må være ferdig minst en uke før Final 4, som da vil markere den offisielle slutten av sesongen.

For å gi toppspillerne lenger hvile vil de internasjonale ukene i juni flyttes til månedsskiftet april/mai fra 2021, slik at de slipper kvalifiseringskamper i juni og heller kan begynne ferien.

Den nest gjeveste klubbturneringen vil igjen bli endret, både i format og navn. Nå har de tidligere turneringene Cupvinnercupen og EHF Cup smeltet sammen til dagens EHF Cup, men den konstellasjonen vil kun leve i fire sesonger. Fra 2020/21-sesongen skifter turneringen nok en gang navn, til European Handball League.

Her er det også 16 lag som deltar, fordelt på fire grupper. Denne turneringen vil også ende i en Final 4. På veien dit går de to beste lagene i hver gruppe til kvartfinaler.

Det som nå heter Challenge Cup for lavere rangerte klubber vil overta navnet EHF Cup.

Klikk for større bilde