Ny venstre kant – Larvik

Ny venstre kant

Marthe Edvartsen skal spille resten av sesongen for Larvik HK. Hun fyller plassen på venstrekanten mens Tonje Roth Berglie er ute etter operasjon.

Hun er 25 år og kommer fra Charlottenlund, der hun har scoret over 100 mål på halvannen sesong i 1. divisjon etter opprykket i 2017.

– Dette kom litt brått på, men jeg tenkte at det var en sjanse jeg bare måtte ta. Jeg har vært i Charlottenlund i snart seks år, så dette blir litt nytt, sier hun til larvikhk.no.

Kantspilleren er opprinnelig fra Mo i Rana og var bakspiller da hun flyttet til Trondheim for å studere i 2013. Hun vikarierte litt på kanten når det var skader i laget, men de siste fire årene har hun vært ren kantspiller. Hun trives godt i den posisjonen.

– Jeg liker å springe! Det siste halvåret har vi også jobbet mye med forsvarsspillet, så det har jeg fått utviklet litt. Jeg ble jo kantspiller for kun fire år siden, så det er mye å lære.

13. desember spilte hun sin siste kamp for Charlottenlund mot Førde. Når hun nå tar steget opp til elitenivå blir det ikke bare eliteserien hun møter. Første kamp er allerede 4. januar, da Viborg er første motstander i 2019 for Larvik i EHF Cup.

– Det blir veldig spennende i Larvik. Foreløpig er det et slags vikariat for en skadet spiller, så hva som skjer videre vet jeg ikke. Jeg takket ja for opplevelsen, for å kunne lære masse nytt og få en ny treningshverdag. Jeg er jo vant til å jobbe 37,5 time i uka i tillegg til trening og kamper. Det blir en stor overgang når jeg flytter til Larvik. Jeg håper det blir bra, sier hun.

Marthe Edvartsen er utdannet førskolelærer og har hatt full jobb i barnehage ved siden av håndballen.

Larvik-trener Geir Oustorp synes det var viktig å få inn en ny spiller og fikk bruk for sine kontakter fra tiden i Trondheim når Tonje Roth Berglie blir ute av spill de nærmeste månedene.

– Det var viktig å få inn en erstatter. Hun har laget mange mål, og jeg synes det er fint at hun har vært bakspiller tidligere. Hun har fin skuddteknikk og den rette innstillingen. Hun hadde lyst til å ta skrittet opp, og da slo vi til. Det er viktig at vi er nok spillere, for det blir mange kamper utover våren. Det så vi i høst også, sier Oustorp.

Marthe Edvartsen. Foto: Knut Inge Røstad