Møter egenkapitalkravet – Larvik

Møter egenkapitalkravet

Larvik Håndballklubb vil ha tilstrekkelig egenkapital for å innfri Norges Håndballforbunds egenkapitalkrav pr. 31.12.2018.

Norges Håndballforbund krever at klubber må ha positiv egenkapital ved utløpet av 2018 for å få elitelisens for sesongen 2019/2020. Ved inngangen til 2018 hadde Larvik Håndballklubb en samlet negativ egenkapital på 5,7 mill. kroner.

– Det er mange klubber i eliteserien og 1. divisjon som har slitt med egenkapitalkravet. Vi er veldig tilhenger av å drive sunt og ryddig. Som klubb har vi stor skyld i situasjonen vi har havnet i, det er det ikke tvil om. Men de siste årene har vi redusert kostnader og satt tæring etter næring. På den måten har vi sakte, men sikkert jobbet oss den rette veien, sier styreleder Cathrine Svendsen.

De siste tre årene har klubbens drift gått med overskudd, men det har likevel ikke vært tilstrekkelig for å kunne innfri håndballforbundets egenkapitalkrav.

De siste månedene har Larvik Håndballklubb, sammen med Larvik Turn og noen lokale investorer, etablert selskapet Larvik Håndball Invest AS. Larvik Håndballklubb eier 90 prosent av investeringsselskapet og Larvik Turn de resterende 10 prosent.

Nå er det opp til elitelisensnemnda å godkjenne regnskapet.

– Vi mener å ha god grunn til å tro at denne modellen vil løse utfordringene knyttet til klubbens egenkapitalsituasjon ved årsskiftet. For oss er det viktig å fremheve at den beskrevne løsningen er et viktig steg på veien mot å utvikle et tettere samarbeid mellom Larvik Turn og Larvik Håndballklubb og andre klubber i regionen. Sammen ønsker vi å styrke både elite- og breddehåndballen samt sikre rekrutteringsarbeidet i Larvik og regionen, sier Svendsen.