To forskjellige omganger – Larvik

To forskjellige omganger

Larvik måtte klare seg uten Guro Rundbråten da de åpnet EHF Cup med tap 28-31 for Viborg fredag kveld.

Larvik-jentene avsluttet kalenderåret 2018 med fire tap. Dette er første gang klubben har måttet tåle tap i fem kamper på rad.

Det var to måneder siden siste kamp og Yasminee Gluić startet i mål da Guro Rundbråten måtte stå over med strekk. Kalenderårets første kamp startet ikke bra.

Larvik lå under 13-21 til pause.

– Med Guro ute falt ansvaret på meg. Jeg fikk noen blackout etter å ha sluppet inn noen mål og tenkte hva gjør jeg nå? I pausen fikk jeg god hjelp av Lene Rantala, som fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Jeg gikk inn i meg selv og skjerpet meg. Jeg måtte være den crazy keeperen jeg pleier å være, da funket det, stråler Yasminee Gluić.

Etter en tur i garderoben var det et «nytt» Larvik-lag som kom på banen, men selv om Viborg ble holdt nede på ti mål, holdt det ikke til seier. Det ble 28-31 og tap i første kamp i EHF Cup.

– Det var deilig å vise at jeg hadde det i meg når jeg måtte, sier hun. Dessverre holdt det ikke til seier.

I første omgangs siste minutter kom Victoria Solli Berg på banen i sin debut for Larvik Håndballklubb. Marthe Edvartsen kom ikke på banen i sin debut.

Larvik tapte begge kampene i kvartfinalen i EHF Cup for Viborg forrige sesong. Tidligere har lagene også møttes seks sesonger i Champions League, der Viborg vant åtte av tolv kamper.

Etter kampen ble Linka takket av for sine 16 sesonger i klubben. Til og med Viborg ble stående for å se og høre hyllesten til en av verdens aller beste spillere.

Besançon–Kuban spilles lørdag.

Målscorere for Larvik: Emilie Christensen 8, Hege Løken 4, Mari Molid 4, Sara Møller 3, Maria Hjertner 3, Mari Finstad Bergum 2, Martine Wolff 2, June Andenæs 1, Mathilde Rivas-Toft 1.