– Utrolig skuffet – Larvik

– Utrolig skuffet

Larvik slet voldsomt med å sette avslutningene i debutmøtet med Fana, som overraskende vant 20-19 over gjestene fra Larvik i onsdagens eliteserieoppgjør.

Avstanden opp til Vipers er nå på seks poeng, mens Storhamar – med en kamp til gode – er to poeng foran. Larvik har 12 poeng på 3. plass. Bak jakter tre lag på 10 poeng: Tertnes, Byåsen og Fredrikstad. Sistnevnte møttes i Trondheim onsdag kveld, med seier til Fredrikstad.

– Vi er utrolig skuffet over at vi ikke klarte å komme opp på nivå i dag. Etter en ny, dårlig 1. omgang klarte vi nesten å ta de igjen, men det gikk ikke. Når vi bommet 11 skudd fra 6 meter i 1. omgang blir det tøft, sier trener Geir Oustorp.

– Det er tøft for oss nå, så det er godt vi skal til Russland som lag på fredag og finne tilbake til oss selv gjennom helgen, sier han.

Det var utsolgt i Fana Arena, men optimismen var kanskje ikke så stor før det første møtet noensinne mellom lagene. Fana hadde kun to seirer, Larvik kun to tap før møtet. Gjestene måtte klare seg uten Guro Rundbråten, som heller ikke blir klar til helgens møte med Kuban i EHF Cup.

Larvik stilte i helsvart. Det var dessverre også flere av avslutningene før pause. Kun sju scoringer ble det og hjemmelaget ledet med seks mål, 13-7. Det bedret seg igjen etter pause, blant annet med hele åtte scoringer fra kantspillerne Marte Edvartsen og Jenny Osnes Græsholt.

Fanas keeper Sofie Grønlund, som spilte med Mari Finstad Bergum og Karoline Lund på juniorlandslaget, der Geir Oustorp var trener, hadde en meget god dag mellom stengene. I første omgang gikk Larvik fra ledelse 5-4 til å ligge under 5-10 i løpet av 13 scoringsfrie minutter.

Etter pause fikk Larviks nyervervelse fra Charlottenlund, Marthe Edvartsen, sine første minutter på banen. Hun var sterkt delaktig i at Larvik tok igjen fire mål på seks minutter. Fana ledet da kun 14-12. Etter Edvartsens fjerde mål var Larvik endelig likt. Det sto 16-16 etter snaut 20 minutter. Dessverre holdt det ikke helt inn. Larvik maktet aldri å ta ledelsen igjen, men måtte isteden tåle et forsmedelig nederlag mot Emilie Christensens tidligere klubb. Marthe Edvartsen ble kåret til Larviks beste spiller i kampen.

I forrige seriekamp var Larvik også i Bergen, da de overraskende fikk bank av Tertnes.

Målscorere for Larvik: Marthe Edvartsen 4, Jenny Osnes Græsholt 4, Emilie Christensen 3, June Andenæs 2, Mari Molid 2 (1), Hege Løken 1, Mathilde Rivas-Toft 1, Karoline Lund 1 (1), Martine Wolff 1.