Mye positivt tross tap – Larvik

Mye positivt tross tap

Larvik Håndballklubb måtte tåle tap 26-32, men det var mye positivt underveis i EHF cup-kampen mot Kuban i russiske Krasnodar søndag.

Larvik Håndballklubb er inne i sin verste tapsrekke noensinne. Dette var det sjuende tapet på rad, men likevel var det flere lyspunkter i spillet.

Sara Møller kåret til beste spiller for Larvik da klubben ifølge Geir Oustorp dro til Russland for å finne seg selv igjen etter tapet for Fana i midtuka. Laget må ha funnet noe, for tidvis lignet laget på det som slo Budućnost i Champions League, men det er et stykke igjen.

I 1. omgang mot Kuban var det mye bra spill, men til tross for at Larvik-jentene innimellom slet litt med avslutningene og ble straffet for det med kontringer og mål mot, tok de over ledelsen mot slutten av første omgang. Larvik lå under 8-12, men fikk score sju mål på rad og ta ledelsen 15-12 uten at russerne klarte å svare.

Larvik ledet 16-14 til pause og økte til 17-14 rett etter hvilen, men så stoppet det opp. Plutselig var det Kuban som scoret fem på rad og tok over ledelsen igjen. På 17-19 tok Geir Oustorp timeout. Etter to kontringsmål av Sara Møller var Larvik likt igjen på 19-19, men derfra ble det vanskelig.

Russerne tok tilbake ledelsen og Larvik slet med å finne åpninger i vertenes forsvar. Ni minutter før slutt ledet Kuban 26-20 og Larvik byttet inn Victoria Solli Berg i målet, uten at det hjalp. Det ble til slutt tap med seks mål.

Underveis sto Hege Løken for scoring nummer 7500 i alle kamper mot internasjonal motstand i de 25 sesongene Larvik har spilt E-cup, da hun reduserte til 26-21.

Kuban var det eneste av fire russiske lag som kom seg gjennom kvalifiseringen til gruppespillet i EHF Cup denne sesongen. Russerne må dermed stole på Kuban, som er en ny motstander for Larvik Håndballklubb. Klubben fra Krasnodar ble motstander nummer 61 i rekka for Larvik i E-cupsammengheng.

Tre av Russlands tapende EM-finalister spiller for Kuban, Yaroslava Frolova, Antonina Skorobogatchenko og Ekaterina Barkalova. Klubben trenes av landslagssjef Jevgenij Trefilov og er eneste klubb som har deltatt i samtlige tre utgaver av den nye utgaven av EHF Cup. Fire kvartfinaler i EHF Cup er klubbens beste internasjonale resultat, skriver eurohandball.com.

Viborg slo Besançon hele 35-26 lørdag.

Kuban–Larvik 32-26 (14-16). EHF Cup, gruppespill.
Målscorere for Larvik: Sara Møller 5, Mathilde Rivas-Toft 5, June Andenæs 4, Mari Molid 4, Hege Løken 3, Jenny Osnes Græsholt 2, Mari Finstad Bergum 1, Martine Wolff 1, Emilie Christensen 1.

Neste kamp er onsdag 16. januar hjemme mot Oppsal kl. 18.30.