To avgjørende kamper – Larvik

To avgjørende kamper

Søndag spiller Larvik mot Besançon i Frankrike. Begge lagene har tapt sine to første kamper i EHF Cup, derfor blir kampene denne og neste helg viktig å vinne.

For å være med i kampen om kvartfinale bør Larvik vinne både i Frankrike og hjemmekampen 26. januar.

Mari Molid har spilt i EHF Cup for fire klubber, Byåsen, Levanger, Randers og Larvik. Totalt har hun 99 scoringer i turneringen for de fire klubbene. Dermed kan det bli tresifret i Frankrike. Mot Kuban forrige helg ble hun første Larvik-spiller denne sesongen som rundet 100 mål (alle turneringer inkludert).

Det er åtte år siden sist Besançon spilte E-cup. Etter å ha slått ut Fredrikstad og Lublin i kvalifiseringen har klubben nådd et av sine mål denne sesongen. Det skriver eurohandball.com. Ine Stangvik Karlsen forlot det franske laget før EM-pausen og har gjort suksess for Molde i eliteserien hittil i januar.

Besançon hadde sin beste periode rundt årtusenskiftet, men er nå et ungt lag som mangler internasjonal erfaring. Besançon har aldri vunnet noen av E-cupene, men var i finalen i Cupvinnercupen i 2003. Det ble stopp i gruppespillet i Champions League da de var i Larviks gruppe i 2001/02. I EHF Cup nådde franskmennene kvartfinalen i 1999/2000.

Klubben har siden 2014 vært trent av Raphaëlle Tervel, som var Larvik-spiller vårsesongen 2010. Hun er fra Besançon og spilte også i klubben i perioden 1996–2006. Hun var lagkaptein på det franske landslaget og er verdensmester fra 2003.

Dette er tredje gang klubbene møtes i E-cup. Foruten Champions League i 2001 møttes lagene i 3. runde av Cupvinnercupen i 2005. Larvik har tre seirer og ett tap i de fire tidligere kampene.