Uten poeng halvveis – Larvik

Uten poeng halvveis

Larvik Håndballklubb står uten poeng halvveis i gruppespillet i EHF Cup, etter at Besançon vant 32-25 søndag kveld. Larvik ledet tidlig 7-3, men klarte ikke å følge opp utover i kampen.

Larvik deler dermed skjebne med Magura Cisnadie i gruppe A og Sävehof i gruppe B, som også er poengløse etter halvspilt gruppespill. I gruppe D er forrige sesongs vinner Craiova sist med to poeng. Der er riktignok kun målforskjellen som skiller tre av lagene etter Podravka, som har vunnet alle de tre første kampene.

Guro Rundbråten var tilbake i Larviks mål etter å ha stått over fire kamper med skade. Larvik-jentene hadde en fin start på kampen. De tok ledelsen og holdt den til 7-3 etter 12 minutters spill. Da var det imidlertid noe som stoppet opp og fire minutter senere hadde de franske jentene utliknet til 7-7. Derfra tok hjemmelaget mer og mer over. Fra Larvik-ledelse 7-3 vant Besançon resten av omgangen 11-4 og var foran 14-11 til pause.

Etter pause økte hjemmelaget og Larvik var aldri i nærheten av å tette luka. Dermed ble det sjumålstap til slutt.

Viborg vant 31-27 over Kuban på bortebane i den andre kampen i Larviks gruppe og er dermed ubeseiret halvveis, i likhet med Siófok i gruppe B og Podravka i gruppe D. Team Esbjerg har kun avgitt ett poeng, som Storhamar kapret på Hamar i forrige runde. Denne helgen vant Storhamar 26-18 i Romania over Magura Cisnadie og har tre poeng på tredjeplass i gruppe A.

Det blir alt annet enn enkelt å gå videre til kvartfinale med dette utgangspunktet, men i de tre siste kampene har i det minste Larvik to hjemmekamper. 26. januar er det hjemmekamp mot Besançon kl. 18.30.

Besançon–Larvik 32-25 (14-11). EHF Cup, gruppespill.
Målscorere for Larvik: Mari Molid 5, Karoline Lund 5, June Andenæs 4, Sara Møller 3, Hege Løken 2, Mathilde Rivas-Toft 2, Mari Finstad Bergum 1, Marthe Edvartsen 1, Maria Hjertner 1, Emilie Christensen 1.