Andrea Rønning til Larvik – Larvik

Andrea Rønning til Larvik

Skiensjenta Andrea Rønning har skrevet kontrakt med Larvik Håndballklubb for de to neste sesongene. Denne sesongen spiller hun for Fredrikstad.

Andrea Rønning er opprinnelig fra Gulset. Hun spilte i yngreserier med barndomsklubben og seniorhåndball i 2. divisjon i samarbeidsklubben Hei. Da Gjerpen rykket opp i 1. divisjon, gikk ferden dit, med nesten 300 scoringer i løpet av tre sesonger. Deretter ble det opprykk til eliteserien med Gjerpen i 2016 og videre til Fredrikstad denne sesongen.

– Jeg trengte et klubbskifte etter å ha vært ganske lenge i Gjerpen. Det føltes naturlig å gjøre det i sommer. Jeg trengte et nytt miljø og en ny by for å prøve å utvikle meg enda mer. Jeg har allerede tatt noen få steg, men har lyst til å ta flere. Det tror jeg Larvik kan være et fint sted å gjøre. Jeg har tatt det valget fordi Larvik er en tradisjonsrik klubb med mange gode spillere og et mål om å gjøre det bra i Norge og utlandet, sier hun.

Den 178 cm høye bakspilleren er en toveisspiller som har sine største styrker som playmaker, der hun kan spille opp andre og ha kontroll på angrepet. Likevel er hun ikke helt ukjent med å sette ballen i nettet selv. Totalt har Skien-jenta scoret 84 mål for Fredrikstad så langt denne sesongen og i Gjerpen ble det 180 mål på 51 kamper i de to sesongene i eliteserien.

Fredrikstad spilte kvalifisering til EHF Cup, der det ble stopp mot Besançon – en av Larviks motstandere i gruppespillet. Rønning scoret 17 mål i løpet av kvalifiseringen og ble kampens toppscorer i hjemmekampen mot Besançon.

– Det er et tøft valg å forlate Fredrikstad allerede etter én sesong, for det er mange fine jenter her også. Jeg måtte tenke litt på meg selv og min egen utvikling denne gang, sier 23-åringen.

Hun satser på en best mulig sesongavslutning med Fredrikstad før hun fokuserer på Larvik.

– Jeg gleder meg veldig! Det blir spennende å komme inn i gjengen i Larvik. Jeg håper å kunne bli bedre i alle faser av spillet, men kanskje jobbe spesielt med å utvikle skuddrepertoaret ytterligere og bli enda tøffere mot mål, sier hun.