Se hvem som er tilbake! – Larvik

Se hvem som er tilbake!

Tirsdag formiddag signerte Alma Hasanić Grizović for Larvik Håndballklubb. Den tidligere Larvik-målvakten er spilleklar allerede 30. januar mot Skrim og har kontrakt ut sesongen.

Alma spilte fire sesonger i Larvik fra 2013 til 2017 og fikk i løpet av 151 kamper for klubben med seg fire seriegull, tre NM-gull og fire sluttspilltitler. I løpet av halvannen sesong i Storhamar har det blitt bronse i eliteserien og sølv i NM. Det ble kun 18 kamper, for i sommer fikk hun sitt andre barn.

– Det er helt klart en lettere reisevei til Larvik enn til Hamar, sier 29-åringen som er bosatt i Drammen.

Målvakten er spilleklar med én gang, men kan ikke spille EHF Cup for Larvik. Der har hun vært meldt inn som Storhamar-spiller denne sesongen, selv om hun kun har spilt i NM og eliteserien.

– Det betyr mye når en klubb vil ha tilbake en spiller som har vært der før. Det er riktignok ny trener og et nytt lag, men jeg ble veldig glad. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke er ferdig med håndball. Det er et mål å spille videre, og forhåpentlig kan jeg fortsette i Larvik hvis klubben tilbyr noe mer etter sesongslutt. Hvis ikke må jeg se meg rundt, sier hun.

Den 176 cm høye keeperen har blitt rutinert etter 13 sesonger på toppnivå.

– Jeg håper å kunne bidra som en ressurs for å kunne øke kvaliteten på trening og at det blir mer stabilitet bakover for oss keeperne. Det blir noe helt annet når det blir to litt mer erfarne keepere, det blir en styrke at både Guro og jeg er litt eldre. Vi får gå foran og få med oss de yngre.

– Har du blitt en bedre målvakt etter to barn?

– Jeg tror det. Det har noe med hvordan hodet vårt fungerer. Du blir rett og slett litt mer avslappet. Jeg tror det er da du kan prestere på et nivå som du vanligvis hadde stresset litt opp mot. Jeg håper det kan være til fordel for meg. Jeg har blitt roligere og mer strukturert, for alt må planlegges. Samtidig er jeg veldig heldig, for svigers og foreldre bor i nærheten. Vi får masse støtte og hjelp. Uten dem hadde jeg nok ikke klart det, sier Alma.

Det er dessuten ikke bare klubbhåndball hun klarer. Rett før EM ble hun oppringt av landslagssjefen i Montenegro, som gjerne vil komme på besøk for å diskutere fremtiden på landslaget.

– Han vil veldig gjerne at jeg skal være med videre, så vi får ta det derfra. Målet er OL 2020, så vi må klare å få det til på en måte, sier den nysignerte Larvik-målvakten.