Nydelig seier i EHF Cup – Larvik

Nydelig seier i EHF Cup

Larvik fremsto som et tøffere lag mot Besançon i EHF Cup lørdag. Larvik ledet gjennom hele kampen og vant 29-26.

Hjemmelaget fikk en god start og var tidlig foran i målprotokollen eller gode prestasjoner. Besançon holdt seg like bak hele veien, men etter 8-8 snaut kvarteret ut i kampen var Larvik alltid foran. Det var godt å se jublende glade Larvik-jenter, som viste en herlig glede under kampen.

Larviks ledelse var både på tre og fire mål, men fem minutter før slutt kom plutselig gjestene kun ett mål bak, på 25-24. Da fikk Marthe Edvartsen sjansen fra kant.

– Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det, jeg var bare inne på en tominutter og hoppet inn da jeg fikk sjansen. Jeg var veldig glad for at den satt, det var veldig artig, sier Marthe Edvartsen, som så ut som om hun ikke hadde gjort annet enn å spille mot europeiske lag.

Det var flere viktige bidragsytere til Larviks første seier i sesongens utgave av EHF Cup.

– I dag hadde vi veldig bra energi i laget. Vi fikk brukt hele laget i 1. omgang og hadde mange forskjellige målscorere. Denne uka har vært litt tøff, både fordi vi tapte i Besançon og det er litt sykdom i laget. I dag klarte vi å stå sammen og var tøffere i forsvar, sier Mari Molid til larvikhk.no.

Hun skryter av Emilie Christensen, som var en av de som sto frem i dag.

– Det oser råskap av henne. Hun er veldig tøff når hun går i duellene og gir seg ikke. Selv om motstanderne tror de har henne, klinker hun ballen i krysset likevel. Hun er også god til å spille fri de andre. Hun fightet ordentlig godt og skal ha ros for kampen i dag, sier Molid.

Mari Molid har aldri scoret så mange mål for en norsk klubb som hun har gjort for Larvik denne sesongen – og vi er bare omtrent halvveis i sesongen. 119 scoringer er nesten dobbelt så mange som forrige gang hun var i klubben. Fortsetter det slik, passerer hun også «persen» fra første sesong i Randers på 162 scoringer i løpet av én sesong.

Viborg–Kuban spilles søndag. Flere lag har mulighet til å sikre seg plass i kvartfinalen i helgens kamper. Ungarske Siófok, med tidligere Larvik-trener Tor Odvar Moen, ble klar for kvartfinale tidligere lørdag.

Larvik–Besançon 29-26 (15-12). EHF Cup, gruppespill.
Målscorere for Larvik: Emilie Christensen 6, Mari Molid 5, June Andenæs 4, Karoline Lund 4, Sara Møller 2, Marthe Edvartsen 2, Hege Løken 2, Mathilde Rivas-Toft 2, Marte Sirén Figenschau 1, Jenny Osnes Græsholt 1.