Dorthe Groa har signert – Larvik

Dorthe Groa har signert

Nok en Fredrikstad-spiller har signert for Larvik. Dorthe Groa skal spille for Larvik Håndballklubb de to neste sesongene.

Skiensjenta er en bakspiller som beskrives som en veldig gjennombruddssterk spiller. Hun har utviklet et godt skudd etter hvert og er også en god forsvarsspiller.

– Jeg håper jeg får vist kvalitetene mine, og samtidig vil man alltid utvikle seg mer. Det håper jeg å kunne gjøre i Larvik, sier Dorthe Groa til larvikhk.no.

I forrige uke signerte også venninnen Andrea Rønning for Larvik. Klubben har i løpet av en uke hentet de to som har scoret flest mål for Fredrikstad så langt i sesongen. Dorthe Groa har hittil scoret 68 mål på 20 kamper for Fredrikstad.

– Vi deler leilighet i Fredrikstad. Det ser ut som vi bare følger hverandre, men nå var det sånn at begge fikk et tilbud. Det blir kanskje lagt merke til at vi har et godt samarbeid. Det er bare positivt å ha med seg noen man kjenner godt og er trygg på, sier Groa, som spiller i samme klubb som Andrea Rønning for sjette sesong på rad.

Dorthe Groa fylte 24 år i går og beskriver seg selv som veldig hjemmekjær. Rett før hun flyttet til Fredrikstad fikk hun seg kjæreste og ønsket seg derfor litt nærmere hjem. Å skifte klubb til Larvik ble dermed i riktig retning for hennes del, i dobbel forstand.

– Jeg har spilt tre år i eliteserien og synes det er gøy å få tilbud fra Larvik. Det blir et hakk opp i forhold til profesjonalitet og jeg synes det høres spennende ut. Det blir en stor utfordring for meg, og ikke minst spennende å se hvilke steg jeg kan ta som håndballspiller, sier hun.

Larvik-trener Geir Oustorp synes Dorthe Groa er en spennende spiller.

– Hun har gjort det bra i Fredrikstad og er en fighter. Vi trenger hennes rutine i laget. Hun og Andrea Rønning har gått en god skole i Gjerpen. Det er gøy å se at de har gått til en ny klubb og vært med å prege det laget også, sier han.