– Fryktelig skuffet – Larvik

– Fryktelig skuffet

Larvik-spillerne var fryktelig skuffet etter klubbens første tap for Skrim noensinne. Det ble tidlig vanskelig å finne veien til mål for Larvik, som tapte 21-24 i eliteserieoppgjøret.

Larvik ledet 8-5 etter 12 minutter, men så fikk Skrim lov til å vinne 6-0 de neste snaut 13 minuttene og ledet plutselig 11-8 før Larvik reduserte igjen. Selv om avstanden ikke var så stor, klarte aldri gjestene å tette luka mot bunnlaget i eliteserien.

– Jeg er fryktelig skuffet over at vi ikke viser oss fra en bedre side enn det vi gjør. Vi har vært ganske tydelige på at onsdagskampene er det viktigste for oss nå. Det er der vi kan nå spill i Europa neste sesong. Det er kjedelig å se at vi ikke er bedre når vi har gode treningsøkter i forkant og føler at vi er i fremgang. Dette ble et steg tilbake igjen, sier Emilie Christensen til larvikhk.no.

Hun var en av fire Larvik-spillere med fire mål i kampen. Bakspilleren nådde sine første 100 mål i eliteserien for Larvik. Totalt har hun allerede passert det dobbelte antall for klubben, men i dag var det altså ikke nok til å senke Skrim.

– Vi lurer på hvor vi står etter flere feilskjær denne sesongen. Dette er ikke godt nok, rett og slett. Vi har gitt oss selv et veldig dårlig utgangspunkt når vi nå står foran revansj mot Tertnes i neste hjemmekamp og doble kamper mot Storhamar. Det er kjipt å avgi poeng på en bortebane som dette, sier hun.

Nettopp Tertnes og Storhamar møttes i Bergen onsdag kveld, og hjemmelaget vant 29-28. Dermed er de to lagene likt på 16 poeng, foran Fredrikstad og Larvik, som har 14. Tertnes har spilt én kamp mer enn de andre lagene.

Møtet med Skrim var lagenes niende møte, og for første gang gikk Kongsberg-laget seirende av banen.

– Det gikk for sakte og vi skjøt for dårlig, og det så ikke ut som vi vet hvem vi står ved siden av bakover. Det var noe å pirke på i alle ledd. Det er vanskelig å finne noe positivt å ta med seg videre herfra. Det var utrolig skuffende at utfallet ble som det ble, sa en tydelig skuffet Emilie Christensen etter kampen. Konklusjonen var klar og tydelig:

– I dag må jeg være så ærlig å si at jeg synes vi ikke hadde noe guts, engasjement og innsats. Vi ble mer redd for å tape enn vi hadde lyst til å vinne, synes hun.

Maria Hjertner er fortsatt syk og sto også over mot Skrim. Alma Hasanić Grizović var tilbake etter halvannen sesong i Storhamar. 619 dager etter hennes forrige kamp i Larvik-drakta var hun bare inne på to straffer i 2. omgang, men gjorde det hun kunne for å heie på sitt nygamle lag fra benken.

Skrim–Larvik 24-21 (12-10). Eliteserien.
Målscorere for Larvik: Sara Møller 4, June Andenæs 4, Mari Molid 4 (1), Emilie Christensen 4, Hege Løken 2, Karoline Lund 2 (2), Mathilde Rivas-Toft 1.

Alma Hasanić Grizović. Foto: Svein André Svendsen