Kan ikke gå videre – Larvik

Kan ikke gå videre

Lørdag ble det tap 23-26 for Viborg i den siste bortekampen i EHF Cup. Larvik ledet med sju mål 20 minutter før slutt, men Viborg snudde til seier.

Viborg var allerede før kampen gruppevinner og klar for kvartfinale, men ble tatt på senga av et Larvik-lag som ville vise at tapet for Skrim ikke var representativt. Maria Hjertner var tilbake etter sykdom, spilte fra start og scoret fire før pause.

Larvik ledet til det var sju minutter igjen av kampen, men med kun seks scoringer etter pause ble det vanskelig da Viborg fant tilbake til flyten som har gitt kun seirer i sesongens EHF Cup.

Dermed er det ingen muligheter for avansement i EHF Cup for et Larvik-lag som denne sesongen ikke bare har hatt sin lengste tapsrekke i historien, men også tapt flere kamper enn de har vunnet så langt i sesongen. Det har ikke skjedd siden den første sesongen i eliteserien, i 1992/93. Lørdagens tap var det 14. på de første 25 kampene denne sesongen.

Heldigvis er vi bare så vidt over midtveis i sesongen, slik at mulighetene for å forbedre den statistikken er til stede.

Etter seks kamper i Champions League og seks kamper i EHF Cup vil den internasjonale delen av Larviks 25. sesong på rad i E-cup være over neste lørdag. Målsettingen om en plass i E-cup også neste sesong står fortsatt.

Det betyr at etter neste helgs hjemmekamp mot Kuban kan laget konsentrere seg om resten av kampene i eliteserien og sluttspillet. Før russerne kommer er det revansj mot Tertnes onsdag 6. februar som gjelder.

Denne sesongen er det nye regler for tildeling av E-cup-plasser for kommende sesong. Vinneren av sluttspillet får plass i Champions League. Seriemesteren får dermed ikke lenger den gjeveste E-cup-plassen, men den nest høyest rangerte E-cup-plassen. Kommende sesong blir den siste med dagens ordning, før E-cupene legges om fra 2020/21-sesongen.

Kuban–Besançon spilles søndag.

Viborg–Larvik 26-23 (11-17). EHF Cup, gruppespill.
Målscorere for Larvik: Hege Løken 5, Maria Hjertner 4, Mari Finstad Bergum 3, Mari Molid 3, Karoline Lund 3, Mathilde Rivas-Toft 2, June Andenæs 1, Marte Sirén Figenschau 1, Emilie Christensen 1.