Følelsesladet seier – Larvik

Følelsesladet seier

Larvik fikk sin revansj etter det største tapet for Tertnes i klubbens historie da det ble seier 29-25 i eliteserien onsdag kveld.

Denne gang ledet Larvik gjennom hele kampen, på det meste med seks mål ved flere anledninger. Tidligere Larvik-spiller Vilde Ingeborg Johansen scoret fire mål og det nærmeste Tertnes kom etter pause var tre mål bak.

June Andenæs var fornøyd med to poeng etter kampen.

– Vi skulle vinne denne kampen, det var vi enig om. Vi har trua på det vi driver med, men det har svingt litt. Vi viser at vi er gode når vi kjemper slik vi gjorde i dag. Det må vi gjøre i hver kamp hvis vi skal vinne kamper. Det var mye følelser i dag, vi ville vinne for Geir i dag, sa hun.

Geir Oustorp hadde sin siste dag i Larvik Håndballklubb dagen før Tertnes-kampen.

– Det ble en annerledes innledning til kampen enn vi hadde håpet på, men vi ville vise at vi var proffe og konsentrere oss om det vi kunne gjøre noe med. Det var mange følelser i dag, medgir hun.

Etter kampen ble hun kåret til banens beste spiller.

– Det var ikke så enkelt for Lene Rantala å ta over, men vi rykket tettere i bussen og prøvd å dra lasset sammen, det synes jeg vi klarte i dag, sier June Andenæs.

Larvik og Tertnes rykket opp til eliteserien samtidig i 1992. Kun tre ganger har Tertnes havnet foran Larvik i eliteserien. Før kampen lå Tertnes foran på tabellen, men etter kampen ligger begge på 16 poeng, med Larvik foran på målforskjellen.

– Vi hadde bestemt oss for å kanalisere all vår energi på det vi kunne gjøre noe med, å gjøre det best mulig på kamp. Nå håper jeg vi klarer å holde dette nivået, sier Lene Rantala.

– Jeg føler meg urutinert i rollen som hovedtrener, det er helt nytt for meg. Det tar nok litt tid å venne seg til det hvis dette blir løsningen fremover. Det var veldig godt å ha med Are Ruud på benken som har rutine fra før. Han er flink til å se detaljene i spillet, så jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Larvik–Tertnes 29-25 (18-13). Eliteserien.
Målscorere for Larvik: Maria Hjertner 6, June Andenæs 5, Hege Løken 4, Mari Molid 4 (1), Sara Møller 2, Marthe Edvartsen 2, Karoline Lund 2 (2), Emilie Christensen 2, Mathilde Rivas-Toft 1, Marte Sirén Figenschau 1.