Gnist og god stemning – Larvik

Gnist og god stemning

Larvik avsluttet EHF Cup med uavgjort 23-23 mot Kuban lørdag kveld. Jentene viste en flott innstilling i kampen.

Russerne måte vinne for å sikre plass i kvartfinalen, og kom med et offensivt forsvar. De var kun ett mål foran til pause, men så misbrukte Larvik sjanser både alene med keeper og på straffekast. Dermed var Kuban foran 15-11. Larvik hadde en periode på åtte minutter uten scoring, men Kuban hadde ikke scoret mer enn tre da Guro Rundbråten sendte ballen over hele banelengden og i det tomme russiske målet.

Deretter fulgte Jenny Græsholt og Sara Møller opp med hvert sitt kontringsmål og det sto 16-16 halvveis i 2. omgang.

Lagene vekslet på å lede, men til slutt ble det altså poengdeling.

– Det var tøft fra første stund, men vi klarte å være tålmodige og spille slik vi hadde blitt enig om. Det var bra at vi klarte å fokusere på oss og ikke bli oppgitt over alt annet rundt. Benken og trenerne klarte å være rolige og ikke stresse. Vi vet at vi kan, men da vi fikk noen utvisninger i starten av 2. omgang gjorde det at vi havnet litt bakpå, men vi beholdt roen. Det var sykt digg å vise at vi kan ta igjen fire mål. Vi var nære å vinne også, men det lærer vi av, sier Mathilde Rivas-Toft.

– Det var dessverre ikke så mange på tribunen, men vi klarte å lage den gnisten for å få den stemningen vi ønsker. Det har vært mye greier i det siste, så det var deilig å samle oss. Det er vi som kan gjøre noe med det, håper vi kan fortsette sånn, sier hun.

Jenny Græsholt har fått mye mer spilletid enn forventet i sin vikarperiode i Larvik. Lørdag ble det mye spilletid etter at Hege Løken måtte ut etter en duell.

– De var veldig fysiske i angrepsspillet sitt. Det ble noen fighter i forsvar også, men jeg synes vi klarte oss veldig bra. Vi slet litt mer fremover, men 23 mål bakover er veldig bra, sier hun.

Nå er det kun to kamper igjen i Larvik-trøya før hun gir seg.

– Jeg var ferdig med jussen før nyttår og skal begynne å jobbe i Utlendingsdirektoratet som jurist. Avtalen var at jeg skulle slutte hvis jeg fikk meg jobb. Jeg trodde nok jeg skulle være med nesten ut sesongen, men jeg kunne ikke takke nei til det, sier kantspilleren.

Hun la tross alt opp for to år siden, så de månedene hun fikk ekstra karakteriserer hun som en bonus.

Besançon møter Viborg søndag.

Larvik–Kuban 23-23 (11-12). EHF Cup, gruppespill.
Målscorere for Larvik: June Andenæs 5, Mathilde Rivas-Toft 4, Mari Molid 3, Sara Møller 2, Mari Finstad Bergum 2, Karoline Lund 2, Emilie Christensen 2, Guro Rundbråten 1, Martine Wolff 1, Jenny Osnes Græsholt 1.

Mathilde Rivas-Toft. Foto: Svein André Svendsen