Når er du tilbake? – Larvik

Når er du tilbake?

Spørsmålet om når hun er tilbake får Tonje Roth Berglie ofte. Men svaret på det er vanskelig å vite. Både lege og fysioterapeut er forsiktig med å være konkret.

Helt siden Skjærgårdslekene måtte hun tilpasse kamp- og treningsbelastning på grunn av en bruskskade i den høyre ankelen. En MR før Sola-kampen viste at det kunne være lurt å operere den og operasjonen ble planlagt til mesterskapspausen i desember.

– Bortekampen mot Tertnes 13. november var nest siste kamp før operasjonen. Men tidlig i kampen følte jeg at jeg spilte med en stein i skoen på venstrebeinet og så kjente jeg at nå er det noe som ryker. Det viste seg senere at jeg hadde en rift i senen under foten, forteller hun.

Dermed sto hun plutselig med skade i begge bein. Etter operasjonen brukte hun krykker mens den ene foten ble leget etter operasjonen og den andre grodde.

Nå er hun «på beina» igjen og har begynt opptreningen. Det er mye sykling og svømming og ikke noe håndball foreløpig. Hun har vært innstilt på at det kommer til å ta litt tid. Håpet er å rekke sluttspillet, men hun må ta en uke av gangen.

– Jeg ville gjerne hatt en dato å se frem til, men det er ikke så lett når det er to skader og at én av dem er en bruskskade, sier hun.

Ved siden av håndballen jobber hun 50 prosent som psykolog, men på håndballbanen begrenser det seg til at hun og Cassandra Tollbring kaster litt ball til hverandre når de andre trener.