Kjempet godt, men det holdt ikke mot Byåsen – Larvik

Kjempet godt, men det holdt ikke mot Byåsen

Et entusiastisk publikum i Nesjarhallen klarte ikke å forhindre at Byåsen vant 29-26 over Larvik i eliteserieoppgjøret søndag kveld.

Byåsen tok sin første seier over Larvik i en seriekamp i dette årtusen. Alle turneringer inkludert er det kun sjuende gang på 91 forsøk det ble Byåsen-seier mot Larvik, den første i eliteserien på 8418 dager, nærmere bestemt siden 28. februar 1996.

– Jeg synes det er kjedelig å bli slått av Byåsen, jeg føler det er litt som å bli slått av mine egne sa Mari Molid, som spilte for Byåsen forrige gang Larvik tapte for trønderne – for 12 år siden. Det var i NM-finalen i 2007.

Det ble et jevnt og spennende oppgjør i Nesjarhallen. Publikum ropte taktfast Larvik, Larvik, og til pause var hjemmelaget foran 17-16, men utover i 2. omgang kom Byåsen 3-4 mål foran.

– Vi kjempet godt, men i dag må vi applaudere Byåsen fordi de var bedre enn oss. De scoret nærmest på alle sjansene. Vi gjorde også det i første omgang, men etter pause hadde vi mange skuddbom, sier Molid.

Det ble et gjensyn med Yasminee Gluić, som ble lånt ut til Byåsen tidligere i sesongen. Hun var bare inne på tre straffer, men kun én gikk i mål bak henne.

June Andenæs scoret mange viktige mål i løpet av kampen, men var uheldig i sluttminuttene da hun tråkket over.

Larvik–Byåsen 26-29 (17-16). Eliteserien.
Målscorere for Larvik: Mari Molid 8 (2), June Andenæs 6, Hege Løken 4, Emilie Christensen 3, Marthe Edvartsen 2, Mari Finstad Bergum 1, Karoline Lund 1 (1), Maria Hjertner 1.