Storseier over Gjerpen i Bergslihallen – Larvik

Storseier over Gjerpen i Bergslihallen

Foran sesongens største hjemmepublikum i eliteserien (668) vant Larvik hele 37-24 over Katja Nybergs Gjerpen onsdag kveld.

Nok en gang ble det fantastisk god håndballstemning i en mer intim hall for Larvik-jentene, som for tredje gang denne sesongen og sjuende gang totalt spilte seriekamp i en annen arena enn hjemmearenaen.

Dagen før årsmøtet som avgjør klubbens fremtid og med spillere på oppsigelse som fortsatt presterer på imponerende nivå, ble Gjerpen ingen målestokk for Larvik, som dermed fortsatt er med i medaljekampen.

Gjerpen holdt følge i åpningsminuttene, men fra 7-7 sto det plutselig 18-8 og kampen var i realiteten avgjort før pause. Gjerpen hadde ikke en gang nådd tosifret antall mål halvveis.

– Det var gøy! Vi klarte å holde et ganske høyt tempo. I starten gjorde vi oss litt kjent med motstanden, men så gikk det veldig bra. Bortsett fra litt mye mål bakover i andre omgang er jeg veldig fornøyd med kampen, sier Mari Finstad Bergum.

Hun fastsatte sluttresultatet til 37-24 med sitt sjette mål for dagen og sa seg fornøyd med egen innsats i oppgjøret.

Maria Hjertner spilte sin 100. kamp i eliteserien for hennes to klubber, 61 for Byåsen og 39 for Larvik.

Vipers ble seriemester onsdag kveld etter seier over Skrim. Både Storhamar og Tertnes vant sine kamper. Larvik har 27 poeng, like mange som Tertnes. Det er to poeng opp til Storhamar og fire poeng ned til Fredrikstad tre kamper før slutt.

Larvik–Gjerpen 37-24 (18-9). Eliteserien.
Målscorere for Larvik: Mari Finstad Bergum 6, June Andenæs 5, Marthe Edvartsen 5, Hege Løken 4 (1), Karoline Lund 4 (1), Mathilde Rivas-Toft 3, Emilie Christensen 3, Guro Ramberg 2, Martine Wolff 2, Maria Hjertner 2, Mari Molid 1.

Emilie Christensen ble kåret til banens beste. Foto: Svein André Svendsen