Fantastisk innsatsvilje mot seriemesteren – Larvik

Fantastisk innsatsvilje mot seriemesteren

Larvik-jentene viste en fantastisk innsatsvilje mot Vipers i onsdagens eliteseriekamp. Larvik ledet helt til de siste avgjørende minuttene, men til slutt var sørlendingene ett fattig mål bedre. Det hele endte med tap 24-25.

– Det er veldig kjipt! Jeg synes vi gjorde en god kamp og kjempet hele veien. Jeg føler at vi gjorde Vipers litt dårligere enn de er og har vært. Det er synd vi ikke klarer å ta det siste lille, men alt i alt er det veldig bra kjempet, sier Alma Hasanić Grizović til larvikhk.no.

Hun trekker frem hvor viktig det er å gasse på i de siste minuttene i slike situasjoner.

– Det virket litt som vi mistet litt energien, selv om den egentlig var veldig bra, sier hun.

Samtidig som Larvik gikk skuffet av banen hadde Storhamar vunnet over Skrim på Kongsberg. Dermed er medaljene utenfor rekkevidde for Larvik denne sesongen.

– Det er ikke bra. Vi spiller håndball fordi vi elsker det, og det er klart vi vil vinne mest mulig. Da er det ergerlig når medaljene glipper, men hvis vi tenker på hvordan situasjonen har vært i det siste, det har ikke vært optimalt. Samtidig synes jeg jentene har vært kjempeflinke og har klart å fokusere. Jeg synes vi har stått i det og gjort det bra. Det er veldig synd det ikke blir medalje, sier målvakten.

Larvik har vært et av fire lag som har kjempet om medaljene bak serievinneren helt til siste runde denne sesongen. Torsdag møtes Tertnes og Fredrikstad i Bergen. Før den kampen står Storhamar med 31 poeng, Tertnes har 29, Larvik 27 og Fredrikstad 25.

Hvis Larvik og Tertnes ender på like mange poeng går likevel bronsemedaljene til Tertnes, som er foran Larvik innbyrdes. Tapet i Fredrikstad søndag sørget for at også fjerdeplassen står i fare for Larvik. Fredrikstad er også foran Larvik innbyrdes om det blir poenglikhet.

Forrige gang Larvik tapte sju seriekamper var i 1998/99, da ble klubben nummer 5 i eliteserien. Det var også forrige gang klubben ikke tok medalje i eliteserien, altså for 20 år siden.

Om en uke blir de endelige plasseringene avgjort. Larvik drar til Hamar og møter Storhamar. Tertnes avslutter i Kristiansand mot Vipers. Fredrikstad avslutter hjemme mot Rælingen.

Plasseringene i serien har betydning for hvem som kan velge motstander i sluttspillet. Lag 1–3 velger motstander, mens lag fire får det laget som blir igjen.

Julianne Bjørnøe fikk sin debut for Larvik mot seriemesteren, mens Guro Rundbråten spilte sin 200. kamp i eliteserien. De 41 siste har vært i Larvik-drakt.

Larvik–Vipers 24-25 (16-12). Eliteserien.
Målscorere for Larvik: Mathilde Rivas-Toft 6, Mari Molid 5 (3), Mari Finstad Bergum 3, Hege Løken 3, June Andenæs 2, Marthe Edvartsen 2, Karoline Lund 2, Martine Wolff 1.

Mari Finstad Bergum scoret tre mål på sin venninne Eline Fagerheim i Vipers-målet og ble kåret til Larviks beste spiller i kampen. Foto: Svein André Svendsen