Avslutter eliteserien med kamp nummer 600! – Larvik

Avslutter eliteserien med kamp nummer 600!

Den siste kampen i eliteserien denne sesongen markerer også et jubileum for Larvik Håndballklubb. Bortekampen mot Storhamar onsdag er Larvik Håndballklubbs kamp nummer 600 i eliteserien!

Kampen sendes på TV Sport 2 og Sumo kl. 18.30. TV-sendingen starter et kvarter tidligere.

Det er kun fem lag som har spilt flere kamper i eliteserien enn Larvik. Nordstrand (893), Byåsen (793), Stabæk (681), Bækkelaget (664) og Gjerpen (662) har fortsatt flere når denne sesongen er over.

På adelskalenderen, den sammenlagte tabellen for alle sesongene i eliteserien siden 1967, er moderklubben Larvik Turns 66 kamper fra 80-tallet slått sammen med Larvik Håndballklubb. De to klubbene står med 661 kamper på adelskalenderen når sesongen 2018/19 er over. Grunnen til at det mangler fem kamper på adelskalenderen, er den statistikkmessig ujevne 2003/04-sesongen, der seriemesteren først ble kåret etter en sluttspillmodell med utslagsrunder. På adelskalenderen er kun kampene i grunnspill og mellomspill A medregnet.

Larvik har vært 27 sesonger i Norgestoppen og det store spørsmålet er om klubben får elitelisens også neste sesong. Det ble vedtatt at klubbens drift fortsetter, men om det blir elite eller 1. divisjon neste sesong må vi vente med å få svar på til søknaden om elitelisens er behandlet.

Når eliteserien er ferdig, gjenstår kun sluttspillet før denne sesongen er over. Gjennom kvartfinaler, semifinaler og finaler skal det spilles best av tre kamper og det skal kåres en vinner i hver kamp.