Jevnt hele veien mot Storhamar – Larvik

Jevnt hele veien mot Storhamar

For å være helt sikre på sølv måtte Storhamar de gjøre noe de aldri hadde gjort før, vinne over Larvik. I en jevnt og uhyre spennende kamp vant Storhamar til slutt 23-22 og sikret sølvet.

Larvik kunne ikke bli annet enn nummer fire i eliteserien.

Lagene hadde begge hatt ledelsen gjennom den jevne kampen. 11 sekunder før slutt ledet Storhamar 23-22 da Larvik tok time out. Larvik-angrepet resulterte i direkte frikast da tida var ute. Storhamar vant og sikret sølvet for første gang i klubbens historie – en medalje de også ville fått med et uavgjort resultat, ettersom Tertnes tapte i Kristiansand.

Fjerdeplassen gjør at Larvik må vente på valgene til medaljørene før de får laget ingen plukket som motstander i kvartfinalen i sluttspillet. Det oppgjøret skal spilles best av tre kamper, med første og eventuelt siste kamp på hjemmebane. Alle kampene må ha en vinner. Det laget som først får to seirer går til semifinale.

Kampdatoer for kvartfinalene er 23., 26. og eventuelt 28. april.

Storhamar–Larvik 23-22 (11-11). Eliteserien.
Målscorere for Larvik: Mari Molid 8, Mathilde Rivas-Toft 4, Mari Finstad Bergum 3, June Andenæs 2, Marthe Edvartsen 2, Hege Løken 2, Martine Wolff 1.