Første stikk til Molde – Larvik

Første stikk til Molde

Første kvartfinale i sluttspillet endte med tap 21-24 for Molde. Dermed er Larvik nødt til å vinne i Molde fredag – ellers er sesongen over.

Det gjaldt kun å vinne, for i sluttspillet spilles det best av tre kamper. Står det 1-1 i kamper etter kampen i Molde 26. april, går tredje og avgjørende kamp i Larvik 28. april.

Mathilde Rivas-Tofts redusering til 14-15 drøyt fem minutter ut i 2. omgang var sesongens scoring nummer 1000 for Larvik Håndballklubb. Etter 1-0 var Molde foran i hele kampen. 13 minutter etter pause var lagene likt på 17-17, men i de neste ti minuttene kom Molde fire mål foran, en luke Larvik-jentene ikke klarte å tette igjen.

Lagene hadde aldri møtt hverandre i sluttspillet tidligere. Det passet Molde fint å få klubbens første seier over Larvik på sjuende forsøk, men det er fortsatt håp for Larvik-jentene.

– Vi er ikke utslått enda, men det blir enda tøffere i Molde. Der blir det full hall og trøkk fra tribunen, men det kan bli bra for oss også selv om de har hjemmefordelen, sier Mari Molid til larvikhk.no.

Uansett utfall i kvartfinalene er det siste uka i Larvik Håndballklubb for de fleste spillerne. Når semifinalene spilles er vi over i mai, og da er oppsigelsestiden over.

– Vi skal være et bedre lag enn Molde, men vi har hatt nok av mentale utfordringer i det siste. Vi vet at det er den siste uka uansett, men vi spiller selvfølgelig for å vinne. Om klubben går videre, er det ikke vi som skal spille semifinalen – men vi kjemper for å seire, så får vi se om det er godt nok, sier hun.

Guro Rundbråten ble kåret til Larviks beste spiller i kampen. Hun reddet straffe etter straffe, kun én gang klarte Molde-spillerne å overliste Larviks sisteskanse fra sjumetersmerket.

Kun tre spillere har spilt samtlige 38 kamper hittil denne sesongen: Mari Finstad Bergum, Karoline Lund og Martine Wolff. Sistnevnte rundet 100 mål i Larvik-drakta i den første kvartfinalen mot Molde.

Tidligere Larvik-spiller Annette Tveter var Lene Rantalas assistent i den første sluttspillkampen.

Eliteseriens toppscorer, Moldes Ragnhild Valle Dahl, ble toppscorer for Molde med ni mål mot Larvik. Mari Molid, som endte på tredjeplass på scoringstoppen i eliteserien, scoret i likhet med Mathilde Rivas-Toft fem mål i oppgjøret. De to skal i likhet med Hege Løken til Molde neste sesong.

Larvik–Molde 21-24 (12-14). Kvartfinale i sluttspillet, 1. kamp.
Målscorere for Larvik: Mari Molid 5 (1), Mathilde Rivas-Toft 5, June Andenæs 3, Marthe Edvartsen 2, Karoline Lund 2 (1), Mari Finstad Bergum 1, Hege Løken 1, Martine Wolff 1, Maria Hjertner 1.