Figenschau til Fredrikstad – Larvik

Figenschau til Fredrikstad

Marte Figenschau går til Fredrikstad neste sesong. Hun har i det siste sittet på tribunen med Sara Møller, som også har funnet seg ny klubb neste sesong.

Figenschau har vært på sidelinjen i Larvik etter en operasjon i februar. Møller har vært skadet i albuen og har vært ute i samme periode.

Marte Sirén Figenschau har spilt 23 kamper for Larvik denne sesongen.

– Det så veldig bra ut da jeg var på besøk der. Eirik Haugedal blir ny hovedtrener, og jeg har snakket med flere spillere som sier han er flink med unge spillere. Det var mye av grunnen til at jeg valgte Fredrikstad, sier hun til larvikhk.no.

Hun har savnet å spille og gleder seg til hun er tilbake.

– De har sagt at de trenger en høyre treer i forsvar og linjespiller. Det var to fluer i en smekk, så det tror jeg blir bra, sier linjespilleren.

I slutten av mai er det tre måneder siden operasjonen, og da skal hun tåle kampbelastning. Dermed er hun klar for landslagssamling for juniorjentene (LK00) i juni og EM i Győr juli.

Sara Møller har spilt 28 kamper og scoret 70 mål for Larvik denne sesongen. Madla-jenta med Larvik-røtter forteller at hun har fått spilletid over all forventning denne sesongen. Etter sesongen flytter venstrekanten til Oslo, der hun studerer jus.

– Jeg har trivdes veldig godt her, men det har vært mye usikkerhet rundt klubben. Jeg har leilighet i Oslo og kjæresten min bor også der, så da velger jeg å flytte dit, sier hun.

Hvilken klubb hun skal spille for er foreløpig ikke offentliggjort. Kanskje lokker familien henne tilbake til Larvik når studiene er ferdig, hvem vet?