Vant etter ni timer i buss – Larvik

Vant etter ni timer i buss

Tre kvarter før midnatt, etter å ha kjørt ni timer i buss, vant Larvik-jentene 21-17 over Molde og sikret en tredje kvartfinalekamp i sluttspillet.

To timer forsinket, klokka 22, kom kvartfinalekamp nummer to i gang i Molde Arena. Etter at Larvik tapte hjemmekampen ville Molde med seier være klar for semifinale og sesongen være over for Larvik. Men det så ut til at Molde var mer slitne av å vente på Larvik enn det tok på for de langveisfarende som måtte ta buss for fly.

Med kun 10 spillere gikk Larvik til verket med seier som mål. Foruten et kvarters tid før og etter pause, var det gjestene som ledet oppgjøret. Sju minutter før slutt satte Mathilde Rivas-Toft inn sitt andre for dagen til tremålsledelse 19-16. Marthe Edvartsen fulgte opp med 20-16 minuttet etter og da var seieren i boks.

17 baklengsmål tyder på godt forsvarsarbeid av Larvik-jentene, som fortsatt har en moral det lukter svidd av. Kun dager før oppsigelsestiden går ut, etter en mental påkjenning i flere måneder som toppes med pilotstreik i SAS og dermed ni timer i buss, går de ut og vinner på bortebane.

Mari Molid ble banens beste spiller. Nå gjenstår det å se hva som skjer søndag, om det blir sesongslutt for Larvik Håndballklubb, eller om flertallet av spillerne gir klubben semifinaleplass i avskjedsgave. Uansett utfall i kvartfinalene er det siste uka i Larvik Håndballklubb for de fleste spillerne. Første semifinalene spilles 1. mai, og da er oppsigelsestiden over.

Aker-trener Vigdis Holmeset var Lene Rantalas assistent i kampen.

Tredje kvartfinale spilles i Bergslihallen søndag 28. april kl. 15.00.

Molde–Larvik 17-21 (10-10). Kvartfinale i sluttspillet, 2. kamp. Sammenlagt 1-1 etter to kamper.
Målscorere for Larvik: Mari Molid 6 (4), Mari Finstad Bergum 5, Marthe Edvartsen 4, Hege Løken 2, Mathilde Rivas-Toft 2, June Andenæs 1, Karoline Lund 1.