Larvik Turn rykket opp – Larvik

Larvik Turn rykket opp

Larvik Turn rykket i helgen opp til 2. divisjon, etter å ha vunnet begge kampene i kvalifiseringen i Strømmhallen i Svelvik.

Denne sesongen var Larvik Håndballklubbs rekrutt- og yngrelag tilbake i Larvik Turn, etter en periode i samarbeid med andre klubber. Flere av jentene som har spilt kamper for Larvik Håndballklubb denne sesongen, Guro Ramberg, Sofie Løwe, Victoria Solli Berg, Thina Øyesvold og Julianne Bjørnøe, spiller på dette laget.

Larvik Turn vant sin 2. divisjonsavdeling og møtte Bamble og Falk i opprykks-kvalifiseringen. Bamble tapte først for begge, før Falk og LT gjorde opp om opprykket i siste kamp. Den kampen ble aldri spennende. Turn fikk tidlig en klar ledelse og vant med 10 mål. Etter opprykket fikk de pokal og medaljer fra Region Sør.

Opprykket betyr at laget får spille på samme nivå som konkurrentene. Trener Trine Haltvik sa til larvikhk.no etter sluttspillet i Lerøyserien at det å spille jevne kamper er viktig for utviklingen. Denne sesongen har jentene spilt i 3. divisjon, mens motstanderne spilte i 2. divisjon.

Resultater fra kvalifiseringen:
Bamble–Falk 20-22
Larvik Turn–Bamble 42-22
Målscorere mot Bamble: Guro Ramberg 7 (2), Julianne Bjørnøe 5, Sofie Løwe 5, Thina Øyesvold 4, Martine Hvaara 4, Mathilde Knutsen 4, Ingrid Bakkerud 3, Janne Klevstad 3, Elisabeth Ellefsen 2, Monica Ingri 2, Emilie Jensen 2 (1) , Linda Sløgedal 1.

Falk–Larvik Turn 22-32
Målscorere mot Falk: Guro Ramberg 10 (3), Sofie Løwe 6 (1), Linda Sløgedal 5, Thina Øyesvold 3, Emma Wold 2, Martine Hvaara 2, Mathilde Knutsen 2, Elisabeth Ellefsen 1, Janne Klevstad 1.

Foto: Svein André Svendsen