Fantastisk innsats ga semi! – Larvik

Fantastisk innsats ga semi!

Larvik vant 24-22 over Molde i den tredje sluttspillfinalen for kvinner. Nå blir det semifinale mot Vipers for Larvik Håndballklubb.

Larvik var nødt til å vinne – ellers var sesongen over. Hadde Larvik noen hjemmebanefordel da det hele skulle avgjøres, etter at begge lag hadde vunnet på bortebane? Ja, så absolutt! Jentene ledet 12-10 til pause og fikk applaus da de entret banen for å spille 2. omgang.

Dagens Larvik-spiller og banens beste, Mari Finstad Bergum, sendte Larvik i føringen med fem mål 11 minutter før slutt. Da sto det hele 22-17 etter at det lenge hadde vært en jevnspilt kamp.

Mari Finstad Bergum stoppet ikke før hun hadde scoret 10 mål! Det betyr også at hun rundet 100 mål i Larvik-drakta underveis i kampen. Mari Finstad Bergum er en av kun tre Larvik-spillere som har spilt samtlige 40 kamper så langt denne sesongen. Karoline Lund og Martine Wolff har også samme antall. Nå blir det flere kamper, men det er uvisst hvem som skal spille semifinalene mot Vipers.

Selv om Larvik ledet med fem mål, var ikke dramatikken over. Molde hadde redusert til 22-21 og Hege Løken ble sendt til straffemerket og skulle avgjøre det hele – mot sin kommende arbeidsgiver.

– Det var helt herlig stemning, det har det i grunnen vært siden vi bestemte oss for å avslutte med stil. Det er utrolig å kunne juble slik for hverandre. I dag var Mari Finstad Bergum kjempegod og vi har mye å takke Lene Rantala for. Hun er bautaen vår, som får oss opp når stemningen ikke er like god. Det var veldig god stemning i Bergslihallen i dag, sier Hege Løken.

Ballen gikk i nettet, og da June Andenæs økte til 24-21 var avansementet klart.

Molde stilte kun med 11 spillere, og Anniken Obaidli var lagleder sammen med Helle Thomsen.

Larvik–Molde 24-22 (12-10). Kvartfinale i sluttspillet, 3. kamp. Sammenlagt 2-1 etter tre kamper.
Målscorere for Larvik: Mari Finstad Bergum 10, Mathilde Rivas-Toft 5, June Andenæs 3, Karoline Lund 3, Mari Molid 2, Hege Løken 1.