Mange signeringer fremover – Larvik

Mange signeringer fremover

– Vi ønsker at avtrykket til Larvik skal være et temposterkt lag som er ekstremt gode i ankomst og kontra. Det er det vi jobber med, forteller Jonas Borvik Knutsen.

07.05.2019

Styrets nye nestleder er også sportslig leder i Larvik Håndballklubb. Sesongen 2018/19 er over og Knutsen ser fremover mot neste sesong. Det blir mange signeringer fremover, for å bygge et slagkraftig lag. Ambisjonene er at klubben i årene som kommer skal være en sterk klubb i eliteserien og på sikt håper man å bygge opp klubben til å være rustet til nok en gang å bli et topplag. Det vil likevel bli to store forskjeller; klubben skal bli bærekraftig og det skal satses på lokal talentutvikling i stor skala.

– Vi ønsker ikke bare å ha en A-tropp. Vi jobber også med rekruttlaget. Derfor skal vi ha et informasjonsmøte med unge spillere i regionen 20. mai på storskolen, der vi forteller hvordan vi ønsker at klubben skal drives med tanke på rekruttering i tiden fremover, sier han.

Klubben vil vise at de ønsker å legge et løp som gjør at du kan gå gradene som spiller i Larvik. Det er flere arenaer spillerne kan utvikle seg, slik at de kan være på et nivå de tåler og kan prestere på.

– Vi ønsker å ha to J18-lag. Ett Lerøy-lag og ett regionlag. Da vil det være naturlig at de yngste starter på regionlaget, men i løpet av sesongen kan de utvikle seg til å bli Lerøy-spillere. De etablerte J18-spillerne får spille 2. divisjon med Larvik Turn, som stort sett er samme arena de beste 18-åringene i resten av landet er på. Da håper vi at veien opp til A-laget skal bli kortere, sier han.

Larvik Håndballklubb ønsker at det skal være attraktivt og spennende å komme til Larvik. Det er ikke slik at man trenger å ha blitt god i en annen klubb for å bli hentet til Larvik, spillerne skal få lov til å bli gode i Larvik.

– Vi trenger en god blanding av rutinerte og unge spillere, men vi ønsker at det alltid skal være 6-7 unge spillere med i A-stallen, fortrinnsvis med lokal forankring. Vi får se om vi lykkes med det, men vi har veldig tro på det, og at det er bærekraftig å gjøre det på den måten. Dersom, eller når, vi lykkes med dette, vil det være naturlig at ambisjoner og satsing øker. Forskjellen fra tidligere er at vi først skal ha råd til å satse, før vi faktisk gjør det. Spillerne får lov til å utvikle seg og bli gode i klubben, og de skal også ønske å bli her i mange år fordi klubben skal ha ambisjoner, sier han.