Pors-tvillinger til Larvik – Larvik

Pors-tvillinger til Larvik

Thea Bakås og Vilde Bakås (22) fra Porsgrunn blir en del av Larvik-stallen neste sesong. De to har skrevet ettårskontrakt.

09.05.2019

De har stort sett fulgt hverandre fra aldersbestemte lag i Stridsklev i ti år, og så til Pors, der de har vært de siste seks sesongene. Det eneste unntaket er at Vilde spilte i Aalborg i 2017/18, men der ble hun skadet og dro hjem etter sju måneder. Thea tok korsbåndet samme sesong, så det var en uheldig sesong.

Entusiasmen og iveren bobler over hos tvillingene, som er veldig samstemte og stadig snakker i munnen på hverandre.

– Vi ble overrasket over henvendelsen, men vi har drømt om og jobbet hardt for å bli så gode som overhodet mulig, så det at vi får denne muligheten er utrolig kult og spennende. Med de rammene vi får i Larvik Håndballklubb blir alt lagt til rette. Vi skal gjøre alt vi kan for å få den utviklingen vi ønsker. Treningskulturen ligger i veggene her, det blir gøy å være med på, sier de til larvikhk.no.

De to skiftet til Pors i 2013, da de begynte på videregående og toppidrettsgymnaset.

– Vi har et voldsomt konkurranseinstinkt og motivasjon til å legge inn det lille ekstra for å komme så langt som mulig, og tar gjerne en ekstra økt for å bli gode.

Tvillingene er glad de ikke spiller på samme posisjon, ellers hadde kanskje ikke husfreden blitt lett å opprettholde. Thea er bakspiller, mens Vilde er venstrekant.

Thea studerer første året til å bli grunnskolelærer i Porsgrunn. Det er korte dager som lar seg kombinere perfekt med håndball. Vilde skal jobbe ved siden av spill i Larvik, for studiene hun planlegger etter hvert ikke lar seg kombinere fordi det er i Oslo.

– Jeg gleder meg til å komme i gang og lære av de beste, sier Thea.

– Vi får en utrolig god treningshverdag og en veldig god fysisk trener. Det gleder jeg meg til, sier Vilde.