– Passer klubbens profil – Larvik

– Passer klubbens profil

Tiril Merg, med Champions League-erfaring fra Nykøbing Falster og Glassverket, er klar for Larvik. Hun skal løpe fort og mye for Larvik de to kommende sesongene.

12.05.2019

– Vi har store forventninger til henne, en erfaren spiller som har enda mer å gi. Hun kommer til å bidra med skuddkraft og godt forsvarsspill. I tillegg liker hun å løpe, og det passer den nye filosofien vår veldig bra. Det er en signering vi er veldig fornøyd med å få i havn og vi gleder oss veldig til å se henne på banen, sier Larviks sportslige leder Jonas Borvik Knutsen.

Tiril Günther Merg bor i Drammen og har spilt for Skrim denne sesongen. 25-åringen flyttet hjem fra Nykøbing Falster i fjor.

Hun er opprinnelig fra Lommedalen og har gått veien via Helset til Stabæk og senere Glassverket. Deretter ble det et år i Danmark. Hun hadde lyst til å prøve seg på noe annet og fikk kontrakt med Nykøbing Falster.

– Jeg fikk ikke så mye spilletid som jeg trodde, og samtidig bestemte jeg meg for å bytte studier, så da gikk turen hjem igjen. Nå er hun sykepleierstudent.

I aldersbestemte årsklasser figurerte stadig Mergs navn på landslagsuttakene. Senere hadde hun noen gjesteopptredener på rekruttlandslaget før akillesen røk og spolerte hele sesongen 2013/14. Etter det har hun ikke vært i noen landslagsdiskusjon.

– Jeg har vært veldig heldig som fikk være med på nesten alt i de yngre årsklassene, det var gøy og veldig spennende. Jeg satser alt på håndball og prioriterer det, men de siste årene har jeg hatt fokus på å gjøre det best mulig i klubb, sier hun til larvikhk.no.

Larvik-ledelsen ønsket at den satsingen skulle foregå i bøkebyen.

– Satsingen klubben nå gjør og trenerapparatet gjorde at jeg ble interessert. Jeg spilte også sammen med Alma Hasanić Grizović det første året jeg var i Glassverket. Det var veldig bra, så jeg er kjempeglad for å spille med henne igjen. Hun er den kuleste keeperen jeg har spilt med, sier Tiril Merg.