Ny svensk bakspiller – Larvik

Ny svensk bakspiller

Elinore Johansson blir et nytt bekjentskap for Larvik-publikummet. Den keivhendte 23-åringen med landslagserfaring kommer fra den svenske eliteklubben Lugi.

17.06.2019

Hun har skrevet kontrakt for de neste to sesongene og blir den sjuende svenske spilleren i Larvik Håndballklubb.

Lugi holder til i Lund utenfor Malmö, helt sør i Sverige. Opprinnelig er hun fra Hässleholm, men har bodd i Lund siden hun gikk på videregående.

Hun er høyre bakspiller og har gjennom sju sesonger i Lugi hatt god nytte av sine 180 cm, spesielt i forvar, der hun står toer og dekker store områder. Hun er en toveisspiller som også er god i ankomst og gjennombrudd.

– Vi er veldig fornøyd med at hun har skrevet under for oss. Avtrykket til Larvik skal være tempo og fart. Der er viktig med et godt forsvar for å kunne trykke og få kontringer, sier Jonas Borvik Knutsen.

Elinore Johansson har spilt mesterskap med yngre landslag i flere somre og fikk fire landskamper for Sverige under en turnering i Sør-Korea forrige sommer. Det ga mersmak, det å representere landet er et mål for henne.

Mandag var hennes første besøk i Larvik, men hun hadde et godt inntrykk av byen og klubben før hun kom hit.

– Jeg så Larvik i EHF Cup de de spilte mot Höör, men aldri vært i Larvik tidligere. Det er en profesjonalitet i klubben jeg synes var interessant og lokket meg hit. Dessuten har jeg hørt mye bra om byen og klubben fra flere spillere jeg har møtt, sier hun.

Hun skal jobbe ved siden av spill i Larvik. Besøket nå inneholdt mest praktiske ting, men når hun kommer tilbake i slutten av juli tar hun fatt på det sportslige.

– Det skal bli veldig spennende. Ettersom Larvik ble plassert ned i 1. divisjon skal det bli kult å være med på reisen opp igjen, sier hun.