Signerte fem lokale spillere – Larvik

Signerte fem lokale spillere

Larvik Håndballklubb mener alvor med at klubben nå skal slippe til unge, lokale spillere. Fem lokale spillere har fått kontrakt.

20.06.2019

Alle fem var involvert i større eller mindre grad forrige sesong. Guro Ramberg og Sofie Løwe var en del av A-stallen. Nå får de selskap av Victoria Solli Berg, Julianne Bjørnøe og Thina Helene Kolås Øyesvold. Alle har signert toårskontrakt.

Larvik HKs sportslige leder Jonas Borvik Knutsen har tro på at de kan bli ordentlig gode håndballspillere.

– Det er derfor vi gjør det. De har fortjent det. Samtidig viser det at vi virkelig ønsker et lokalt avtrykk. Det er to tiår siden Larvik hadde så mange lokale spillere. Neste sesong er det 8 spillere fra Larvik og totalt 14 fra det nye fylket Vestfold og Telemark, sier han til larvikhk.no.

Han håper dette gir et viktig signal til alle unge spillere i Larvik om at jobber de hardt, så kan det bli deres tur.

– Vi håper det slår positivt ut for de som kommer bak. Alle som er 14-15 år, vær nøye i treninga, vær dedikert og ha det gøy. Det er mulig å lykkes i Larvik. Du skal få sjansen og er du god nok har det ikke noe å si hvor gammel du er, sier han.

Høyrekant Guro Ramberg (17) fra Halsen spilte 30 kamper (14 mål) forrige sesong. Hun skal gå siste året på videregående fra høsten.

– Jeg har alltid syntes håndball har vært gøy og jeg har trent mye. Jeg er veldig motivert til å fortsette å utvikle meg. Vi er en kjempegod vennegjeng på trening, selv om ikke alle har kjent hverandre så lenge, sier hun.

Trener Lars Wallin Andresen sier om Guro at hun har en lekenhet, nysgjerrighet og lysten til å bli best mulig som man ikke alltid finner i hver spiller. Guro er den typen som kan stå en halvtime etter trening for å øve skudd. Teknisk meget god for alderen. Guro vil imponere i 1. divisjon denne sesongen. Sju mål mot verdens tredje beste lag sier bare litt om hva denne jenta har inne!

Venstreback Sofie Løwe (17) spilte 11 kamper (2 mål) forrige sesong. Larvik-jenta har ett år igjen på idrettslinja på videregående.

– Forrige sesong ble et ekstremt bra læringsår. Det er lenge siden jeg har lært så mye, fordi medspillerne mine hadde så god rutine. Det kommer jeg til å ta med meg inn i neste sesong og nå får jeg en større rolle, sier hun.

Treneren synes hun imponerte mot Vipers i vår.

– Hun har et voldsomt skudd når hun blir spilt godt opp og et godt blikk for spillet, noe strekspillerne i Larvik vil få benytte seg godt av. Sliter litt med vond skulder, men vi håper hun er tipp topp når sesongen går i gang. Kommer til å briljere i Lerøyserien og vil få sine sjanser i 1. divisjon i år, sier han.

Målvakt Victoria Solli Berg (17) spilte 6 kamper (ingen mål) forrige sesong. Hun går også på idrettslinja på videregående.

– Det blir veldig spennende å bli en del av treningsgruppa, jeg håper det bidrar til utvikling. Gruppa kommer godt overens og jeg gleder meg veldig til å være en del av laget, sier hun.

Hun er flink til å se hvor ballen kommer, og skal jobbe med eksplosiviteten for å nå enda flere baller.

– Det er lenge siden man har hatt et skikkelig keepertalent fra Larvik. Men nå har vi det, sier Lars Wallin Andresen. – Victoria er ei ekstremt lærevillig jente, som ønsker å komme langt. Hun har høyden, smidigheten og et godt øye for spillet. Under Almas vinger dette året vil hun bare bli bedre og bedre. Victoria var med under VM i beachhåndball sist år, og trolig blir hun med under EM i juli. Jeg gleder meg til å jobbe med Victoria de neste årene. Hun kan nå så langt hun selv vil, sier han.

Høyreback Thina Helene Kolås Øyesvold (18) fra Helgeroa spilte 4 kamper (2 mål) forrige sesong. Hun skal studere sosiologi fra høsten.

– Jeg liker godt å spille forsvar, og i angrep har min spisskompetanse blitt distanseskudd. Jeg har alltid spilt med de som var ett år eldre. Det er gøy med en utfordring, så jeg har litt å strekke meg etter, sier hun.

– Her har Larvik en kommende storskytter på høyre bakspillerplass, sier Lars Wallin Andresen. Han sier videre at hun har et tungt og godt skudd, som vi skal utvikle enda mer de neste årene. Med litt finpuss fra oss trenere, så finnes det ingen begrensinger for hvor langt Thina kan nå. Thina har også en god fysikk for alderen, så hun kan stå godt også bakover i banen, sier han.

Hun er også på beachlandslaget, som drar på samling torsdag.

Det samme er venstreback Julianne Drevland Bjørnøe (19). Kvelde-jenta spilte 3 kamper (ingen mål) forrige sesong. Hun skal jobbe ved siden av håndballspill kommende sesong.

– Jeg er veldig glad i fart, finter og gjennombrudd. Jeg liker godt å spille opp andre og gi dem gode muligheter. Jeg er fleksibel på posisjon og har spilt både midtback og kant, sier hun.

Dette sier trener Lars Wallin Andresen om Julianne:

– Jenta med spensten kommer til å ta gigantiske steg dette året. Har imponert voldsomt i oppkjøringa. Hun er en flerposisjonsspiller og takler den rollen hun får til enhver tid meget godt. Et herlig driv og et fantastisk skudd, sier han.

På bildet står f.v. Thina Helene Kolås Øyesvold, Guro Ramberg, Sofie Løwe, Julianne Drevland Bjørnøe og Victoria Solli Berg.