WOW – Håndballskolen er i gang! – Larvik

WOW – Håndballskolen er i gang!

Den årlige Larvik Håndballskole startet mandag. 2019-utgaven er den 22. i rekka og i år blir det en stor WOW-faktor som vil prege håndballskolen.

24.06.2019

Først og fremst består håndballskolen av treninger med A-lagsspillerne, men i tillegg skal det bli øvelser fra Mesternes Mester, med tidligere deltakere – som vinner Gro Hammerseng-Edin, Isabel Blanco og Karoline Dyhre Breivang. I tillegg blir det grilling og deltakerne skal på kino og i trampolineparken.

Oppmuntringsfokuset har igjennom årene blitt en sentral del av Larvik Håndballskole. Det ble startet etter en idé av Anja Hammerseng-Edin for flere år siden. Dette fokuset tas både videre på årets håndballskole, men skal i tråd med Larvik Håndballklubbs nye filosofi med fokus på videreutvikling av klubb også bli en synlig del av klubben fremover.

Anja driver i dag Fearless Mind og med seg på laget har hun en rekke fagpersoner fra blant annet positiv psykologi, mental trening og sosialantropologi.

På håndballskolen i år rettes fokuset mot WOW. Det står for wishing others well. Gjennom uken utvikler deltagerne seg både som håndballspiller og som menneske. Mesteparten av uken på håndballskolen vil deltagerne tilbringe mest tid utenfor banen, og hva gjør de da? Hva fokuserer de på?

Celine Tønnesland er på håndballskolen på fjerde året som frivillig. Her sammen med
Ivar Haugstad. Foto: Svein André Svendsen

Anja Hammerseng-Edin forteller at det kan være utfordrende når man som ungdom plutselig befinner seg i en uvant situasjon. Det kan bli ufattelig mye å tenke på og forholde seg til. De befinner seg i en situasjon der de selv forventer at de skal prestere, andre forventer at de skal prestere, de skal møte og prestere foran sine forbilder, være sammen med mange ukjente og være borte fra familie og venner.

– Derfor vil vi bidra til at de styrer tankene mot noe som gir dem en enda bedre og mer positiv opplevelse av å være på håndballskolen. Dette gjør vi gjennom å styre blikket deres utover mot andre, fremfor innover mot seg selv. Det gjør vi gjennom at de skal ta hverandre på fersken i å gjøre noe bra for andre, og samtidig være kreative i forhold til hvordan de selv kan WOWe andre. Slik får de øvet seg på å velge hva de fokuserer på, de får trent kreativiteten og de får utfordret seg selv. Ikke minst får de mulighet til å føle mestring også utenfor banen, sier hun.

I tillegg til å kikke utover blir deltagerne også drillet i å kikke innover og ta seg selv på fersken i det som er bra. Dette gjøres for å styre fokuset og energien i den retningen som gir best mulig vekst – både som spiller, men også som menneske.

Tilbakemeldingene fra tidligere år har kun vær positive. Vi har fått meldinger om at foreldrene får hjem barn med mer overskudd og bedre humør enn tidligere år. Administrasjonen, instruktører og frivillige rapporterte merkbar positiv forskjell.

Noen av deltakerne åpningsdagen. Foto: Svein André Svendsen