Mie Sando tilbake i manesjen – Larvik

Mie Sando tilbake i manesjen

Mie Sando er tilbake i Larvik Håndballklubb etter seks sesonger i andre klubber. Nå blir det igjen Boligmappa Arena Larvik de neste to sesongene.

27.06.2019

Da hun forlot Larvik i 2013 dro hun til Danmark, opprinnelig til Aalborg, men klubben gikk konkurs like etter. Derfor ble det bytte til Sønderjyske, der hun spilte den sesongen. Deretter ble det fire sesonger i Stabæk, frem til 2018.

– Jeg la mer eller mindre opp etter den siste sesongen i Stabæk. Vi rykket ned, men det var ikke derfor. Jeg opplevde ikke noe glede med håndballen lenger. Jeg tok et halvt års pause, reiste med samboeren min og fikk sett litt av verden. Så kom håndballgleden tilbake og jeg ble med i Haslum fra midt i januar og etter kvalifisering rykket vi opp til 1. divisjon, forteller hun til larvikhk.no.

De siste ukene har Larvik-trener Lars Wallin Andresen jobbet for å få henne til Larvik.

– Jeg har fulgt med på det som har skjedd i klubben mens jeg har vært borte. Det virker som de jobber i riktig retning nå, vi starter fra bunnen og bygger et fundament det kan bygges videre på. Det virker lovende, med mange flinke folk og mange unge, lovende spillere, sier hun.

Sandefjord-jenta har blitt mer rutinert med årene. Hun har spilt med eller kjenner flere av jentene fra håndballmiljøet, som Tiril Merg, Trine Bronsta, Alma Grizović og Tonje Berglie.

– De er positive, trivelige jenter. Jeg hadde en veldig fin tid sist jeg var her og tror det kan bli like fint nå. Det var en annen klubb jeg var i forrige gang, og derfra har jeg fått med meg mange gode verdier og holdninger. Det var en veldig dedikert og flink gjeng. Nå håper jeg at jeg kan bringe noe tilbake og kan være med på noe nytt når vi starter med blanke ark, sier 25-åringen.

Håndballen er en livsstil for lærerstudenten, som bosetter seg i Holmestrand fra høsten.

– Jeg skal studere pedagogikk på Bakkenteigen. Det blir en fin hverdag med skole og håndball, synes hun. I våres fullførte hun en bachelor og om et år blir hun adjunkt med opprykk og klar for arbeidslivet.

Lars Wallin Andresen er veldig glad for å få linjespilleren i stallen, med tanke på erfaringen hennes.

– Hun var her da blant annet Gro Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang og Isabel Blanco var i klubben og vet hvordan de beste trener hver dag og hvordan klubbkulturen var her tidligere. Det tror vi hun kommer til å ta med seg og går foran med den rutinen hun har bygd seg opp siden sist hun var her, sier han.

Treneren beskriver linjespilleren som en solid forsterkning. Ei super jente både på og utenfor banen. Hun har erfaring og vet hva som kreves. Hennes gode fysikk kan gjøre at hun blir en forsvarssjef.

– Hun kommer til å ta ansvar og sette krav til både medspillere og oss trenere, noe som er en meget god egenskap, sier han.

Hammerseng-Edin, Breivang og Blanco var for øvrig tilbake på gamle tomter onsdag kveld med Mesternes Mester-øvelser for deltakerne på håndballskolen. Se bilder fra det på Larvik HKs Facebook-side.