– Beach-EM ga mersmak – Larvik

– Beach-EM ga mersmak

Tiril Merg synes det var veldig gøy i Beach-EM i sommer. Hun lærte fort av de andre jentene og fikk en god opplevelse i sitt første mesterskap.

24.07.2019

Mens de andre Larvik-spillerne hadde egentrening i sommerferien, var Tiril Merg og Victoria Solli Berg med det norske beachlandsalget til EM i Polen. Tiril var debutant, mens Veronica også var med på VM i Russland i fjor.

– Jeg spilte ikke så veldig mye, med det hadde jeg ikke regnet med heller. Det var en bonus bare å bli tatt ut. Det var en veldig ålreit og hyggelig gjeng å komme inn i. Vi var ikke så mange spillere, så vi ble raskt kjent. Jeg hadde det kjempegøy. Det var skikkelig ålreit og jeg har kjempelyst til å satse på det videre, sier hun.

Mesterskapet ble arrangert i Stare Jablonki, der det stort sett var et stort beachanlegg og et hotell. I tillegg var de litt uheldig med været der Norge til slutt tok 6. plass etter å ha røket i kvartfinalen for første gang siden 2008.

– Beach er helt annerledes, det er en mer avslappet stemning, ikke så lange kamper og ofte flere kamper om dagen. Utenom kampene var vi i bassenget på hotellet og spilte litt kort. Dagene går fort likevel. Det var moro å se de andre lagene og hva de gjorde også, synes Merg.

Victoria Solli Berg var en av tre keepere på det norske laget og fikk begrenset spilletid.

– Jeg lærte mye og fikk litt erfaring selv om jeg ikke spilte så mye. Stemningen i laget er helt spesiell når det er mesterskap. Det er opp- og nedturer, men det er gøy uansett. Stedet vi var på var ikke så sentralt. Det var vel en mil til nærmeste matbutikk, men vi dro ut og spiste innimellom og hadde det sosialt på hotellet, sier hun.

Hun merket stor forskjell i forhold til mesterskapet i Russland i fjor, av flere grunner.

– Mesterskapet i Russland var spesielt fordi det var mitt første. Der var vi også heldigere med været og det stedet vi spilte kampene lå mer sentralt enn det gjorde her, sier hun.

Og kanskje ikke minst at det endte med medalje rundt halsen?