– Perfekt matching for oss – Larvik

– Perfekt matching for oss

Larvik Håndballklubb avsluttet Generation Handball med tap 21-27 (9-12) for det svenske elitelaget Kungälv fredag.

02.08.2019

Tross tapet var Larvik-trener Lars Wallin Andresen godt fornøyd med hva han fikk brukt kampen til.

– Det var en perfekt matching for oss. Det var et lag med masse tempo, i motsetning til Ringkøbing som vi møtte onsdag. Vi vet at de beste lagene i 1. divisjon spiller med høyt tempo, så dette var veldig god læring for oss, sier han til larvikhk.no.

Han beskriver kampen som en typisk treningskamp, med mange bytter og mange tekniske feil.

– Det er 15-16 nye spillere som skal spilles inn, derfor er jeg ikke overrasket over at det blir noen tap nå. Jeg hadde nesten blitt overrasket hvis det holdt til seier. Det er mye positivt i løpet av kampen, men jeg ser også ting vi må jobbe ganske mye med fremover. Det er for eksempel rollefordeling i forsvar og finne løpsmønstre i angrep.

– Vi må også huske på at spillerne har tunge bein etter 16 økter på to uker. Mange av jentene begynner å merke det. Jeg hadde vært mer skremt hvis de ikke var slitne nå. Vi har alltid lyst til å vinne treningskamper også, men det gjør ikke noe å tape når vi får brukt alle spillerne og ser hva vi må jobbe med videre, mener treneren.

Han trekker frem Tiril Merg, som igjen gjorde en ålreit kamp. – Hun har noe ekstraordinært i seg, sier han. Alma Hasanić Grizović gjør mye bra og Guro Ramberg er sikker, selv om det ble et par bom i dag. Alt i alt synes jeg det var godkjent. Det ble nesten det samme som onsdag, bare at nå ble vi straffet hardere for feilene våre.

– Det er masse forbedringspotensial, konkluderer han.

Larvik-jentene fikk ekstra støtte i kampen mot svenskene. Flere ivrige supportere hadde tatt turen til Viborg, og de fikk fortjent applaus av spillerne etter kampen.

Lørdag spiller Larvik-jentene ytterligere en kamp i Danmark. Laget drar til Bjerringbro for et møte med hans tidligere arbeidsgiver.