Fokus på lagbygging og kamptrening – Larvik

Fokus på lagbygging og kamptrening

Så langt har august vært en måned med fokus på lagbygging og kamptrening.

Helt i starten av måneden var vi på treningsleir i Danmark. Forrige helg deltok vi på Thon cup.

Store deler av Danmark-uka ble tilbragt på en folkehøyskole i nærheten av Viborg. Her overnattet vi, spiste de fleste måltidene og trente. Første natt på skolen ble ikke helt ideell da brannalarmen gikk. Etter en lang dag med reise og trening, var det mange trøtte tryner å se utenfor skolebygget i 01:00-tida. Et par andre netter ble vi invadert av dansktalende mygg. Det var som om de svermet omkring hodene våre og summet om hjelp for å få ut poteta i halsen. Ellers sov vi veldig godt, både på natta og mellom treningsøktene.

I løpet av uka i Danmark gjennomførte vi mange treningsøkter og spilte tre treningskamper. For mange av oss var det de første kampene i Larvik-drakta. Det var gøy å endelig spille igjen, spesielt da flere supportere dukket opp for å heie.

Det var også mye tid til sosialt på treningsleiren. Vi hadde blant annet lagkonkurranser gjennom hele uka. Der konkurrerte vi i alt fra musikkquiz til bowling og basket. Det var tydelig at bowlingferdighetene varierte. For mange var det utfordring nok å unngå renna. Trine Bronsta derimot, hadde et skjult talent. Hun briljerte med kula.

I tillegg introduserte Trine Haltvik oss for øvelsen «jerngrep» fra Mesternes Mester. Hvem som vant er for øvrig enda ikke avgjort. En øvelse gjenstår før et vinnerlag kan kåres. For øyeblikket er det veldig jevnt, så blir spennende å se hvilken øvelse trenerne har valgt ut skal avgjøre det hele. Kommer tilbake til utfallet senere.

Gjennom lagkonkurransene lærte vi hverandre å kjenne. Sterkt konkurranseinnsikt viste seg å være en gjenganger blant de fleste, noe som ofte førte til høy temperatur. Da vi spilte biljard på kveldene, kom det også tydelig frem at laget består av konkurransemennesker. Guro Rambergs gjentatte tap mot Trine Bronsta, satte dype spor i Guro. Irritasjonen over å tape påvirket nattesøvnen hennes.

Thon cup besto av mye kamptrening, men var også, i likhet med Danmark, sosialt. Kampene ga god læring og trening før kommende sesong. Det blir spennende å møte Volda til revansje ved seriestart. Tiril Merg åpnet huset for overnatting hele helgen. Etter kampene på lørdag, sto taco på middagsmenyen for overnattingsgjestene. Det ble en hyggelig kveld som bidro til lagbygging.

Av Victoria Solli Berg