Videre i NM etter seier i første obligatoriske kamp – Larvik

Videre i NM etter seier i første obligatoriske kamp

Det nye Larvik-laget vant sin første obligatoriske kamp. Det ble seier 26-21 over Hokksund i 2. runde av NM.

Hokksund–Larvik 21-26 (8-13). 2. runde NM.
Mål Larvik:
Tiril Günther Merg 7 (4), Mie Sando 4, Elinore Johansson 3, Guro Ramberg 3, Lena Løwe 2, Vilde Bakås 2, Anette Sundfær 2, Julianne Drevland Bjørnøe 2, Helene Voss Sanner 1.

Hokksund scoret kampens første mål, før Mie Sando scoret Larviks første offisielle mål denne sesongen. Tiril Merg fulgte opp med to scoringer og ble senere kampens toppscorer med sju mål. Begge spilte en god kamp i cupkampen. Tonje Roth Berglie er på vei tilbake og spilte 20 minutter av cupoppgjøret.

Larvik ledet med sju mål (13-6), før hjemmelaget reduserte to ganger inn mot pause og fastsatte pauseresultatet til 13-8.

– Vi startet kampen med 20 minutter fantastisk forsvarsarbeid og Alma Hasanić Grizović var god helt bakerst. Hokksund kom nesten ikke til sjanser. Det ble lange perioder i forsvar og dessverre en del tekniske feil da vi først fikk ballen, sier Larvik-trener Lars Wallin Andresen til larvikhk.no.

Midtveis i 2. omgang ledet Larvik med åtte mål (20-12), men det ble i løpet av åtte minutter til fire (21-17). Hokksund kom imidlertid aldri nærmere enn fire mål og til slutt vant Larvik 26-21.

– Det var aldri faretruende, men svingende. Kampen ble akkurat som forventet, Hokksund trakk ned tempoet og spilte sju mot seks i hele 2. omgang, som vi ikke taklet. Vi er fryktelig gode når vi er gode, men akkurat det samme motsatt. Men det viktigste for jentene, meg og klubben var å vinne – og det gjorde vi. Det skal vi juble for, sier han.

Larvik har aldri møtt 2. divisjonslaget Hokksund tidligere. I første NM-runde slo de ut Bamble og fikk dermed Larvik på besøk i 2. runde.

I Hokksund var det endelig tid for den første obligatoriske kampen for det nye Larvik-laget, etter en rekke treningskamper. Sju spillere fikk dermed sin debut i Larvik-drakta – Helene Voss Sanner, Thea Bakås, Vilde Bakås, Elinore Johansson, Tiril Günther Merg, Anette Sundfær og Trine Bronsta. For Lars Wallin Andresen ble det naturlig nok også den første obligatoriske kampen som trener.

I tillegg var det første NM-kamp i Larvik-trøya for Lena Løwe og Julianne Bjørnøe. Dette er den 30. sesongen klubben deltar i mesterskapet og totalt har 140 forskjellige spillere representert Larvik Håndballklubb i NM-kamper.

Av de andre 1. divisjonslagene er Fjellhammer videre etter seier over Larvik Turn i Fagerlihallen. Skrim ble slått ut da divisjonskollega Haslum vant 23-21 på Kongsberg. Ellers er Flint, Fyllingen, Grane, Volda og Ålgård alle videre, mens Førde er ute. Charlottenlund deltar ikke i NM og Rælingen spiller torsdag.

Larvik har hjemmekamp i 3. runde, onsdag 11. september. Da er Vipers motstander.

Før neste NM-runde er det seriestart i 1. divisjon søndag 8. september kl. 14.00 mot Volda.

En glad gjeng slapp jubelen løs etter seieren i Sentrumshallen i Hokksund.