Skal kjempe på øverste halvdel av tabellen – Larvik
Trine Bronsta (t.v.), Alma Hasanić Grizović og Tonje Roth Berglie. Foto: Svein André Svendsen

Skal kjempe på øverste halvdel av tabellen

Trine Bronsta (t.v.), Alma Hasanić Grizović og Tonje Roth Berglie.

Larvik serieåpner søndag mot Volda. Motstanderen regner seg selv og Larvik som to av de seks beste lagene denne sesongen. Det samme gjør Larvik.

Larvik Håndballklubb er i gang med klubbens 30. sesong. Nå er klubben tilbake der de startet i 1990, på nivå 2 i norsk håndball. To lag rykker direkte opp fra 1. divisjon, lag tre spiller kvalifisering og tre lag rykker ned.

Med 5 spillere igjen fra forrige sesong og 13 nye har Larvik-jentene trent godt, spilt sju treningskamper og avansert i NM som oppkjøring til sesongen.

– Vi kommer til å variere i prestasjonene utover i sesongen. Vi er veldig gode på vårt beste, men det gjelder å heve bunnivået. Det skal vi jobbe med hele tiden, sier Lars Wallin Andresen.

Larvik-treneren har tro på at Larvik-jentene skal kjempe på den øverste halvdel av tabellen. De aller sterkeste motstanderne tror han blir de to tidligere elitelagene Flint og Rælingen. Ellers mener han Larvik, Fjellhammer, Haslum og Volda blir å finne blant topp seks og at Skrim kan være en joker. Her er alle lagene i divisjonen

Volda var blant topplagene i 1. divisjon forrige sesong, og endte på like mange poeng som Follo – som fikk Larviks plass i eliteserien.

Volda-trener Halldor Stefan Haraldsson begynner på sin fjerde sesong i klubben. Han startet etter at klubben rykket ned fra 1. divisjon i 2016. Da endret klubben kurs og satset hovedsakelig på lokale spillere. Etter to sesonger rykket laget opp igjen og endte altså på 4. plass forrige sesong.

– Målsettingen er å kjempe i toppen. Vi har mistet islandske Thea Imani Sturludottir til Oppsal. Hun var en av våre sterkeste spillere i fjor, var viktig i forsvar og scoret 72 mål. Det var et stort slag for oss å miste henne, sier han til larvikhk.no.

I tillegg røk playmaker Marte Nornes korsbåndet i turneringen i Ski. Hun var klubbens toppscorer forrige sesong (92 mål).

– Vi har fått inn noen yngre spillere. Vi har ikke styrket stallen, men fått mer bredde. Sånn jeg ser det er det seks lag som kjemper om de tre topp-plassene. Vi vil prøve å rykke opp og regner Rælingen, Flint, Skrim, Larvik, Volda og Fjellhammer som de sterkeste lagene. Ålgård og Charlottenlund kan kanskje blande seg inn. Jeg tror serien blir jevn, sier han.

To kamper har allerede blitt spilt i 1. divisjon. Onsdag delte Haslum og Rælingen poengene, mens lørdag ble det Ålgård-seier borte over Fyllingen. Resten av kampene i åpningsrunden spilles søndag. Se alle Larviks kamper denne sesongen

Larvik serieåpner søndag 8. september kl. 14.00 mot Volda i Boligmappa Arena Larvik.

Volda. Foto: Svein André Svendsen