Stor interesse for serieåpningen – Larvik

Stor interesse for serieåpningen

Lørdag serieåpnet endelig Larvik Håndballklubb i 1. divisjon. Det ble en jevn kamp mot Volda, der Larvik til slutt tapte 22-24. Det var imidlertid mye positivt spill, og spillerne fikk applaus etter kampslutt.

Larvik–Volda 22-24 (13-14). 1. divisjon.
Mål Larvik: Tiril Günther Merg 6 (2), Mie Sando 4, Elinore Johansson 4, Guro Ramberg 3, Trine Bronsta 2, Tonje Roth Berglie 2, Lena Løwe 1.

Nesten 800 tilskuere hadde funnet veien til kampen, der Tiril Merg sendte Larvik i ledelsen. Elinore Johansson fulgte opp med 2-1, men det var nok litt nerver foran debuten for Larvik-jentene, for plutselig lå de bak 4-9.

Larvik-jentene hentet seg imidlertid inn igjen til 13-13. Etter pause jaget Larvik for det meste Volda, men med 20-19 ga Larviks nyeste svenske tilskudd igjen laget føringen. Åpningskampen var preget av flere skuddbom og 20-19 ble dessverre 20-23 før det endte 22-24.

Elinore Johansson synes det var veldig moro endelig å få spille på hjemmebane. Det hadde ikke dette Larvik-laget gjort verken i oppkjøringen eller i cupen.

– Det var veldig fint at det kom så mange som ville se på oss. Vi fikk en vanskelig start på kampen, men vi reiste oss og ledet 12 minutter før slutt. Selv om vi klarte å jobbe oss inn i kampen, scoret vi alt for få mål. Vi kom til klare sjanser, men satte ikke alle skuddene. Det ble det avgjørende i dag, sier hun.  

– Jeg følte at vi var til stede mentalt og viljen var det heller ikke noe å si på. Det lover godt for kampene fremover, sier bakspilleren.